živo na badnjak / U demografskom gradu koji cvate kriju se posebne žive jaslice: Solin lako izabrao 'Svetu obitelj'

Posjetili smo grad koji demografski cvate

24.12.2018.
19:19
VOYO logo

Poseban doček Božića diljem Hrvatske je uz žive jaslice. Jedne od posebnijih su svakako one u solinskoj župi Sveti Kajo. 

Petu godinu za redom tisuće ljudi dolaze vidjeti Svetu obitelj, tri kralja, ali i Čuvare Kristova groba koji samo pred crkvom svetog Anastazija odijevaju svoje tradicionalne uniforme i na Badnju noć. Posjetili smo grad koji demografski cvate. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Solinu su lako doskočili tome kako izabrati svetu obitelj - naime, odlučili su se za posljednje dijete koje je ovdje kršteno, a njegovi roditelji će večeras uprizoriti svetu obitelj.

Kako nam je ispričao Ivanko Smoljo koji je uprizorio Josipa, nisu dugo dvojili oko odluke. "Bili smo iznimno počašćeni kad smo za to čuli, nije nam dugo trebalo da se na to odlučimo i pristanemo", kazao je Ivanko Smoljo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bake i djedovi gledaju ispred malih ekrana, a prijateljima je bilo drago, večeras su svi tu. Kasnije ćemo se malo podružiti", nadodaje.

"Beba je odlično, utopljena je. Nama je čast, nismo znali da ćete doći, sretni smo i zadovoljni", skromna je Martina Smoljo koja je uprizorila Mariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo