WOW! 'Z' KAO ZAGREB, ZAPAD I ZABAVA... / U četvrtak se na 75.000 kvadrata otvara centar u Španskom: Što će nuditi? Dakle, 60-ak dućana, kino, najveću gaming arenu...

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Otvaranje centra odvijat će se u dvije faze, a prva će biti u četvrtak, kada će kupcima biti dostupno oko 40 dućana te dio kafića i restorana u obje zgrade

20.8.2021.
22:06
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Do otvaranja novog shopping centra u Zagrebu, Z centra u Španskom, ostalo je još svega pet dana. Radovi se ubrzano privode kraju - ušminkava se pročelje, a radnici u unutrašnjosti centra dovršavaju posljednje finese i viličarima dovoze robu te ju slažu na police.

Vrijednost ovog zagrebačkog građevinskog projekta je 620 milijuna kuna, a na gotovo 75 tisuća četvornih metara bit će smješteni deseci trgovina poznatih brendova, kao i restorani, kafići, igraonice, sportski tereni, kino i kasino...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvoj fazi otvaramo dućane LPP grupacije, Mohito, Reserved, House, Cropp i Sinsay te poslovnice brendova CCC, Pepco, KiK i Intersport. Za nakit i modne dodatke bit će zaduženi Prahir Fine Jewellery, De’llure, HETA i Optika Anda. Otvaramo i hipermarket Plodina, a na donjoj etaži Retail parka “Jug” smjestile su se trgovine brendova TEDi, JYSK i Hespo.

Svoju poslovnicu imat će i mlada tvrtka za prodaju i servis elektronike SmartLab, kao i Lonci i Poklopci by Bajde, V.B.Z., Farmacia, dm, Tinktura, Z House of beauty i Simple. Z centar je pet friendly pa otvaramo i Zvjerinjak sa svim potrebnim za kućne ljubimce", otkrila je za Večernji list voditeljica Z centra Maja Medunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
[VIDEO] POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI ŠOPING CENTAR U ZAGREBU: /

Impresivno zdanje na čak 60.000 kvadrata

Image
[VIDEO] POGLEDAJTE KAKO ĆE IZGLEDATI NOVI ŠOPING CENTAR U ZAGREBU: /

Impresivno zdanje na čak 60.000 kvadrata

Investitor ovog novog centra je tvrtka Sensa nekretnine, a gradio ga je Kamgrad. Zbog pandemije koronavirusa gradnja centra odvijala se nešto dulje od planiranog.

Centar je, kako piše Večernji, podijeljen u dvije zgrade - "Sjever" i "Jug".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trgovački centar “Sjever” ima dva kata, a u njemu su trgovine, garaža, restorani, kafići, kino, kao i terasa s igralištem za one najmlađe posjetitelje. U južnoj će zgradi, prozvanoj Retail park “Jug”, bit će smješteni outlet dućani. Osim dućana, na "jugu" će biti smještena i najveća gaming-arena u Zagrebu - “Hall of Game”, koja će se prostirati na više od 1400 kvadrata. Na krovu centra u planu je izgradnja casina, dječje igraonice, kao i sportski tereni.

Otvaranje u dvije faze

Otvaranje centra odvijat će se u dvije faze, a prva će biti u četvrtak, kada će kupcima biti dostupno oko 40 dućana te dio kafića i restorana u obje zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Drugi krug kreće najesen. Tada će najvjerojatnije proraditi igraonica te dućan jednog velikog svjetskog multibrenda koji još nije bio prisutan u Hrvatskoj, no o kome je riječ, neka zasad još ostane tajna", rekla je Mirna Čavrak, voditeljica marketinga Z centra.

Stanovnike okolnih naselja posebno je razveselila vijest o otvaranju kina budući da ga trenutno nema u tom dijelu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kinu se jako vesele jer u kvartovima koji okružuju Z centar stanuju uglavnom mlade obitelji kojima ovdje nedostaje zabavnih sadržaja. Zbog toga je nit vodilja pri projektiranju bio segment zabave i dodatnih sadržaja koji nedostaju kvartu", rekla je Čavrak.

A projekt ovog zagrebačkog centra osvojio je nagradu European Property Awards 2020.– 2021. u kategoriji najboljeg projekta trgovačkih nekretnina u Hrvatskoj. Sve zbog koncepta otvorenosti prema stanovnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Z' kao Zagreb, zapad i zabava...

"Vitalni indeksi pokazuju da među svim kvartovima metropole Novi Zagreb i Stenjevec imaju najviše mladih obitelji. Zbog toga je za lokaciju novog trgovačkog centra odabrano prometno povezano Špansko. Koncept Z centra pridonijet će rastu kvalitete života lokalnog stanovništva jer bi posebno atraktivan i prostran središnji trg trebao postati centralnim mjestom susreta i druženja stanovnika okolnih naselja te lokacijom brojnih priredbi i događanja", rekla je voditeljica Medunović.

U četvrtak će se tako otvoriti i dio restorana u Food Courtu, na gornjem katu sjeverne zgrade, Milky palačinkarnica, Fitstop bar, Dragon azijska hrana, Banana bar, Hugos bar i Sushi boutique.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj fazi, koja slijedi najesen, otvorit će se većina sadržaja iz južne zgrade u kojoj će, među ostalim, biti smještena i velika igraonica namijenjena djeci svih uzrasta.

"Želimo da Z centar bude mjesto susreta, zato smo ga tako i nazvali. Z znači Zagreb, zapad, ali i zabava koje ovdje neće nedostajati", zaključila je Mirna Čavrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo