NEZAPAMĆENA GUŽVA / U Čakovcu čekali cijelu noć kako bi se naručili na pregled: došli u 22 sata i spavali pod dekama

Image
Foto: Međimurske novine

To je na sjeveru Hrvatske jedina poliklinika koja ima MR uređaj, a početkom travnja u samo jednom danu zaprimili su oko 10.000 poziva pacijenata

4.7.2017.
13:15
Međimurske novine
VOYO logo

Nakon što je HZZO produljio Medikolu ugovorno razdoblje do 31. prosinca, ta je poliklinika 3. srpnja započela s naručivanjem termina za MR pretragu. Kao i prije nešto manje od tri mjeseca, ponovno su ispred čakovečke podružnice nastali dugi redovi građana koji su se došli upisati, piše 24 sata.

Poliklinika Medikol ugovorna je zdravstvena ustanova HZZO-a koji joj odobrava kvote za pretrage preko uputnice, i jedina je na sjeveru Hrvatske koja ima MR uređaj, pa zato i velika navala na upis. Početkom travnja u samo jednom danu zaprimili su oko 10.000 poziva pacijenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dvije su starice na štakama stajale satima u redu. Nakon što su uspjele dobiti termin za pregled, izašle su iz Poliklinike smijući se. Bile su presretne, umjesto da budu ogorčene zbog svega", ispričala je jedna  gospođa, koja je za razliku od drugih koji su došli oko 22 sata navečer i spavali pod dekama, došla sljedeće jutro oko 5.40 sati te čekala do 10 sati ujutro. 

"Na ulazu je stajao ljubazni zaštitar, koji je nakon otvaranja Poliklinike u 7 sati, puštao troje po troje ljudi da uđu jer su samo tri šaltera radila. Tako nije bilo naguravanja i situacija je bila pod kontrolom, ali jako sporo je sve to išlo", ispričao je jedan gospodin za 24sata. Mnogi su i odustali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo