STROGA, ALI PRAVEDNA / U 56. godini preminula sutkinja Sanja Mazalin: Osudila je, među ostalima, i Davida Komšića te Tomislava Sauchu

Image
Foto: Pixsell

U Zagrebu je na sam Božić u 56. godini preminula sutkinja Sanja Mazalin poznata po slučajevima Davida Komšića i Tomslava Sauche

26.12.2021.
14:00
Pixsell
VOYO logo

Sanja Mazalin (56), sutkinja kaznenog odjela zagrebačkog Županijskog suda i predsjednica Odjela za mladež tog suda preminula je u subotu poslijepodne u Zagrebu nakon teške bolesti, piše Jutarnji list.

Mazalin dugo je bila sutkinja, prvo Općinskog kaznenog, a potom zagrebačkog Županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudačkoj karijeri sudila je brojne kaznene predmete, od velikog postupka "financijskog inženjeringa" 90-ih, do ubojstva Kristine Krupljan za što je osudila Davida Komšića. Zbog prijetnji od strane obitelji optuženog bila je čak i pod policijskom zaštitom.

Kroz dugogodišnju praksu izgradila je autoritet stroge, ali i pravedne sutkinje, zbog čega je uživala veliki ugled među svojim kolegama, ali i tužiteljima i odvjetnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presuda Komšiću i Sauchi

Kad je Davida Komšića osudila na 30 godina zatvora u obrazloženju presude među ostalim je i rekla da "Komšić ni u jednom trenutku nije iskazao kajanje i to je posebno zabrinjavajuće. Ali sad konačno mora preuzeti odgovornost. Ovo je poruka i da će počinitelji biti pravično kažnjeni".

Sudila je i bivšem tajniku tadašnjeg premijera Zorana Milanovića, Tomislavu Sauchi i tajnici u Vladi Sandri Zeljko u tzv. "aferi dnevnice". Osuđujući ga prosincu prošle godine Sauchi je među ostalim rekla da "osim što je i osobna sramota za jednog mladog i visokorangiranog državnog dužnosnika i političara, ovakva ponašanja štete i svim institucijama državne vlasti, ali i svim građanima koji gube povjerenje u vlast".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sedam godina zatvora osudila je Miroslava Tomasa za ubojstvo brata blizanca Vedrana u zajedničkom stanu u Zagrebu u novogodišnjoj noći 2013. godine koju kaznu je potvrdio i Vrhovni sud.

Image
PROGLAŠENI KRIVIM U AFERI DNEVNICE: /

Saucha dobio tri godine zatvora, Sandra Zeljko četiri i pol za lažiranje putnih naloga

Image
PROGLAŠENI KRIVIM U AFERI DNEVNICE: /

Saucha dobio tri godine zatvora, Sandra Zeljko četiri i pol za lažiranje putnih naloga

Kći poznatog zagrebačkog gradonačelnika

Prošle je godine oslobodila optužbe za razbojstva Maria Popovića (43), jer je smatrala da nema dokaza da je počinio razbojstva, te da mu činjenica što je bio osuđivan za istovrsna kaznena djela ne smije biti krimen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ljeto 2014. godine osudila Snježanu M., majku dvoje djece, na dvije i pol godine zatvora zbog podvođenja djeteta. Snježana je jednoj 16-godišnjakinji organizirala seksualne susrete sa četvoricom muškaraca u Zagrebu i Varaždinu i masno im to naplaćivala.

Suprug sutkinje Mazalin je odvjetnik Ivica Mazalin, a imaju dvoje djece, kćer, koja je diplomirala na Pravnom fakultetu, i sina studenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Otac sutkinje Mazalin je Mato Mikić, nekadašnji gradonačelnik Zagreba koji je preminuo 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo