AFERA POZAJMICA / Tvrtka koja je HDZ-u pozajmila 4,2 milijuna kuna je u dvije godine ostvarila dobit od svega stotinjak tisuća kuna!

U registru je vidljivo da je tvrtka Gas trading d.o.o, s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, osnovana iste godine kada je počela posuđivati novac HDZ-u

7.7.2016.
18:40
VOYO logo

Povodom afere u kojoj je otkriveno da HDZ kasni s vraćanjem pozajmice iz 2013. i 2014. godine u visini od 4,2 milijuna kuna, tvrtki Gas Trading d.o.o., čiji je osnivač firma Prvo Plinarsko društvo u vlasništvu Pavla Vujnovca, oglasila se i tvrtka PPD.

Objašnjavaju da Vujnovac nije tražio novac putem medija nego je samo odgovarao na postavljena pitanja o pozajmici, i to - istinito i javno. Vezano uz medijske sumnje o vlasničkoj strukturi ili porijeklu novca, podsjećaju kako se ta informacija  može provjeriti uvidom u registar Trgovačkog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u registru je vidljivo da je tvrtka Gas trading d.o.o., s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, osnovana iste godine kada je počela posuđivati novac HDZ-u. Kroz vlasničku strukturu se cijelo vrijeme provlači Vujnovac i suradnici iz PPD-a do prodaje stanovitom Goranu Andrijaniću.

Uvidom pak u povijesni izvadak vidljivo je da je u dvije godine, dobit tvrtke koja je HDZ-u dala pozajmicu od 4,2 milijuna kuna, nakon oporezivanja, bila svega stotinjak tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo