BRINU O RADNICIMA / Tvrtka iz Oroslavja povećava plaće već treći put u šest mjeseci, traže i nove zaposlenike

Image
Foto: AquafilCRO

U tvrtki AquafilCRO plaće radnika od listopada naovamo dvaput su povećane za 4 posto, a ovoga mjeseca slijedi još jedno povećanje od 4 posto. U siječnju je prosječna plaća ondje bila 6.658 kuna

2.3.2022.
14:25
AquafilCRO
VOYO logo

Tvrtka AquafilCRO iz Oroslavja, specijalizirana za proizvodnju obavijene i teksturirane pređe, u razdoblju od listopada prošle do ožujka ove godine čak je triput povećavala plaće svojim radnicima. U listopadu i siječnju plaće su povećane za 4%, a u ožujku zaposlenike očekuje treće povećanje, također od 4%.

Gledajući radnike u proizvodnji kao najbrojniju kategoriju zaposlenika, radi se o 12,6 posto povećanja osnovnog dijela plaće. Prosječna bruto plaća za radno mjesto radnika u proizvodnji u siječnju 2022. za odrađeni mjesec, uz sve dodatke za noćni rad, nedjeljne i prekovremene sate te stimulacije bila je 7.341 kn. Prosječna neto plaća tih zaposlenika bila je 5.538 kn, a prosječno isplaćene naknade za prijevoz i prehranu 1.120 kn. Točnije, nakon dva povećanja plaća za navedene radnike, tvrtka je pojedinačnom radniku u siječnju, u prosjeku, isplatila 6.658 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Plaće će kod nas ostati stabilne'

''Već dugi niz godina kontinuirano ulažemo u naše radnike stoga smo potkraj prošle godine odlučili povećati plaće, a time ujedno pojačati i motivaciju za rad. U posljednja četiri mjeseca plaće su uvećane u dva navrata, a u ožujku nas očekuje još jedno povećanje. Iako trenutno postoje tendencije rasta cijena energenata, plaće u tvrtki AquafilCRO ostat će stabilne. Vjerujem da ćemo i u budućnosti nastaviti podizati kvalitetu radnih uvjeta te jačati dobre odnose sa radnicima i dobavljačima. Broj narudžbi trenutno je u rastu, a ovim povećanjem plaća želimo se zahvaliti našim radnicima koji su svoj posao u proteklom periodu odradili vrhunski. Pred nama su brojni novi izazovi, a u fokusu poslovanja su radnici jer su upravo oni naša glavna snaga.“, izjavio je Saša Muminović, predsjednik uprave i direktor tvrtke AquafilCRO.

Prema podacima Fine, prosječna neto plaća u Krapinsko-zagorskoj županiji 2019. godine iznosila je 5.145 kn, dok je ista u 2020. bila 5.325. Na razini prerađivačke industrije, prosječna plaća u Republici Hrvatskoj 2019. godine bila je 5.923, a za 2020. 6.068 kuna. Sukladno tomu, neto plaća u tvrtki AquafilCRO veća je od prosječne neto plaće u Krapinsko-zagorskoj županiji te veoma blizu prosjeku plaća prerađivačke industrije u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maksimalno olakšavaju troškove

Tvrtka je prošle godine povećala i troškove radne snage kako bi zaposlenicima maksimalno olakšala svakodnevne obaveze. Od troškova puta i naknada za prehranu pa sve do prigodnih godišnjih nagrada, tvrtka AquafilCRO uložila je 22.911 milijuna kuna u svoje radnike, 12% više financijskih sredstava nego u 2020. godini. Osim toga, isplaćuju se i prigodne godišnje nagrade u vidu regresa, naknade za Uskrs, dodatke za mjesece u kojima je fond sati 160, te božićnicu i nagradu za produktivnost. Obzirom da nastoji uvažavati mišljenja svojih radnika, tvrtka je u prethodnoj godini kao izravan rezultat ankete zaposlenika, implementirala određene promjene u svakodnevno poslovanje. Kupljene su dodatne zaštitne višekratne maske kako bi se svi zaposlenici mogli osjećati sigurno na svom radnom mjestu. Također, tvrtka je podijelila dodatne majice te su postavljeni dozatori sredstava za dezinfekciju.

Pandemijska 2020. godina bila je izazovna za sve gospodarske grane, pa tako i za tvrtku AquafilCRO. Nakon tog burnog perioda tvrtka je nastavila s kvalitetnim poslovanjem, što su pokazale i brojke iz 2021. godine. Naime, ukupna proizvodnja u 2020. godini iznosila je 5.777 tona, dok je u 2021. dosegla čak 7.570 tona što označava porast od 31%. Porasli su i prihodi od prodaje - u 2020. su iznosili 212.511 milijuna kuna, dok su u 2021. povećani za 30% te su dosegli 276.640 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitava proizvodnja ide u izvoz

U 2022. godini, osim povećanja plaća koje je u tijeku, tvrtka planira nove projekte poboljšanja interne i eksterne komunikacije te tradicionalna druženja zaposlenika - prigodne večere i piknik prije kolektivnog godišnjeg odmora. AquafilCRO prihvaćeni je član lokalne zajednice, posebice grada Oroslavja, što ne čudi jer tvrtka od 2005. godine kontinuirano ulaže u mnoge neprofitne udruge i klubove. Prvenstveno u lokalni šport i kulturu, a 2020. godine u Državni proračun uplatila je 15.000 kn namijenjenih za obnavljanje potresom pogođenih područja.

AquafilCRO specijalizirana je za proizvodnju spiralnih i zračno ovijenih pređa te teksturiranje pređe, a cjelokupna proizvodnja namijenjena je izvozu. Na hrvatskom tržištu posluje od 2001. godine. Tvrtka je stalno u potrazi za novim vrijednim radnicima pa pozivaju i zainteresirane da im se jave za poslove u industrijskom proizvodnom pogonu. Informacije se mogu pronaći na službenim stranicama tvrtke, a kontaktirati tvrtku može se putem e-mail adrese info.aquafilcro@aquafil.com ili na broj telefona 049/200-710.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo