ZAPEČATILA SUDBINU BROJNIM HDZ-OVCIMA / Tvrde da su šeficu USKOK-a razriješili zbog prometne, ali s tom pričom postoji nekoliko problema

Od prometne nesreće prošlo je više od godinu dana, a šefica USKOK-a u međuvremenu je dobila i novi mandat.

20.4.2023.
23:48
VOYO logo

"Ako se ide na uhićenje ministra onda treba biti jako jako siguran u to. Čiji je tu interes onda? Moj sigurno nije", govorio je predsjednik Vlade Andrej Plenković, kada je uhićen tada ministar gospodarstva Horvat. A Vanja Marušić,  koja je tada bila na čelu USKOK-a sada je razriješena.   Tvrdi se, zbog prometne nesreće  njezina vozača koji ju je skrivio prije godinu i  pol. Marušić ju nije prijavila ni šefici DORH-a ni Minstarstvu. 

Kako prenosi Danas.hr, govorilo se da je auto korišten u privatne svrhe, iako je vozač bio na putu prema njoj kako bi je odveo na posao. Govorilo se da USKOK nije tražio povrat novca za štetu, da bi se ispostavilo da za to možda ni nemaju pravo. Govorilo se da je i zataškavala - ali evo ministar pravosuđa je jučer potvrdio: policija je došla na mjesto nesreće, a vozač je i prekršajno kažnjen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBEZGLAVLJEN USKOK /

Hrvoj-Šipek objasnila Plenkoviću zašto je Marušić razriješena, premijer dao podršku 'neovisnom radu'

Image
OBEZGLAVLJEN USKOK /

Hrvoj-Šipek objasnila Plenkoviću zašto je Marušić razriješena, premijer dao podršku 'neovisnom radu'

Razotkrivene brojne afere dok je bila na čelu USKOK-a

Zato se sada sve glasnije govori kako možda glavni razlog razrješenja nije prometna nesreća nego brojne afere koje su uzdrmale vladajuće, ali i afera Žalac, koja je ostala stajati u ladici sve dok EU nije reagirala. Jutarnji čak piše da je Zlata Hrvoj- Šipek Vanji Marušić tada dala ultimatum: Povuci se sama ili ću te ja razriješiti! Tada prvi put, a drugi put ovaj petak.

Dok je Marušić bila na čelu USKOK-a uhićen je tada aktualni ministar gospodarstva Horvat, a pod istragom su bili i ministar Aladrović, potpredsjednik Vlade Milošević i bivši ministar Tolušić. U svibnju 2020. uhićena je državna tajnica u ministarstvu uprave, Josipa Rimac. Ispostavilo se da Lovro Kuščević svoj prvi milijun možda i nije zaradio branjem lavande. Tu je i velika afera JANAF - Dragan Kovačević, Krešo Petek i gradonačelnici Nove Gradiške i Velike Gorice. Uhićen je i sudac trgovačkog suda Mihael Kovačić zbog primanja mita, a policija je pokucala na vrata Mamićevim nesretnicima, sucima županijskog suda u Osijeku. Nemojmo zaboraviti i likvidni plinski biznis u kojem su pali Damir Škugor i Josip Šurjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega toga, čudno zvuči da odlazi zbog prometne nesreće svog vozača, osobito jer je od nje prošlo više od godinu dana, a šefica USKOK-a u međuvremenu je dobila i novi mandat.

"Ti prezentirani razlozi, prije svega u jednom su dijelu očito neistiniti, a oni koji su ostali, to nisu razlozi zbog kojih se podnosi ostavka", kaže odvjetnik Veljko Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo