obilo mu se o glavu / Tužio bivšu suprugu tražeći od nje 105 tisuća kuna za zaostale bračne dugove: Sud na kraju kaznio njega

Image
Foto: Thinkstock.com

Muškarac je nakon razvoda od supruge zatražio da mu isplati ogroman novac za dugove koji su nastali tijekom njihova braka

18.7.2018.
17:10
Thinkstock.com
VOYO logo

Bizaran situacija odigrala se u Virovitici nakon razvoda dvoje supružnika, piše Podravski.hr. 

Gotovo 16 godina živjeli su zajedno u naizgled skladnoj vezi u kojoj se rodilo dvoje djece. No, onda su se prije dvije godine odjednom rastali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je svatko krenuo svojim putem, Slobodan je svoju bivšu suprugu Tatjanu odlučio tužiti tražeći da pokrije barem polovicu od ukupno 211.000 kuna dugova koji su nastali tijekom zajedničkog života. Općinski sud u Virovitici odbio je njegovu tužbu navodeći kako Tatjana, prema dokazima koji su izvedeni, ne mora vratiti ni lipu tog ‘bračnog minusa’.

Slobodan u tužbi navodi kako tijekom zajedničkog života nisu stekli nikakvu zajedničku imovinu, ali su im se nagomilali dugovi prema Poreznoj upravi, Gradi, komunalnim tvrtkama, MUP-u, Prekršajnom sudu, te zahtijeva da se taj dug razdijeli između njega i bivše mu odabranice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tatjani, dakako, nije padalo na pamet da na to pristane. Kaže da se dug prema Poreznoj upravi dijelom odnosi na Slobodanove skrivljene i neplaćene prekršajne novčane kazne te dugove obrta kojeg je otvorio na svoje ime.

"Osim toga, 16 godina smo s djecom živjeli u kući čiji su suvlasnici Slobodan i njegov brat, a u kući do te žive i njihovi roditelji i sestra. Kakve ja veze imam s dugovima za režije", isticala je bivša žena na sudu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je i kako je novac koji je dobivala od svojih roditelja davala suprugu za podmirenje zajedničkih životnih potreba.

Općinski sud na koncu je Slobodanovu tužbu odbacio kao neosnovanu te mu je naložio da bivšoj supruzi podmiri čak 12.000 kuna sudskih troškova, piše Podravski.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo