Tužilaštvo Kosova traži hapšenje Aleksandra Vulina

Biće doneta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava

24.10.2013.
21:25
VOYO logo

Kosovsko tužilaštvo u Mitrovici pokrenulo istragu protiv ministra Aleksandra Vulina, kako bi utvrdilo da li je nelegalno ulazio na sever Kosova. Prištinski mediji navode da je od Osnovnog suda u Mitrovici zatraženo da izda nalog za hapšenje Vulina.

Izvor: RTS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv ministra bez portfelja u Vladi Srbije Aleksandra Vulina kosovsko tužilaštvo u Mitrovici pokrenulo je istragu, kako bi utvrdilo da li je ilegalno ulazio na sever Kosova. Od Osnovnog suda u Mitrovici tužilaštvo zatražilo da izda nalog za hapšenje Vulina, prenose prištinski elektronski mediji.

"Odluka je doneta jer postoji osnovana sumnja da je Aleksandar Vulin 17. oktobra 2013. u neutvrđeno vreme, bez odobrenja prešao granicu Kosova sa Srbijom, van ovlašćenog graničnog prelaza i ušao na teritoriju Kosova. Ovim je počinio krivično delo, 'nedozvoljen prelaz granice' po članu 146 stav 2 iz stava 1. Krivičnog zakonika Kosova", navodi se u saopštenju Kancelarije Vrhovnog tužioca Kosova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ovoj odluci, istraga počinje danas, i na osnovu prikupljenih dokaza biće doneta odluka da li će protiv Vulina biti podneta prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo