PROVODI SE KRIM ISTRAGA / Turistički brod udario u splitsku Zapadnu obalu i potonuo! Spasilo se svih 40 putnika, a kapetan je priveden. Bio je pijan

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

U brodu još uvijek ima goriva. Zbog toga su postavljene zaštitne plutajuće mreže kako ne bi došlo do onečišćenja mora

24.7.2022.
8:04
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Turistički brod Morska vila u nedjelju je oko 2.35 udario u splitsku Zapadnu obalu, a svih 40 putnika izašlo je na kopno te nisu ozlijeđeni, izvijestila je splitska policija. Iz Županijskog operativnog vatrogasnog središta u Splitu izvijestili su da je brod dug 21 metar potonuo. Moguće je onečišćenje mora.

Na mjesto događaja bile su upućene sve dežurne službe, priopćeno je iz splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan broda priveden, bio je pijan

U tijeku je očevid koji provodi Lučka kapetanija, a u službene prostorije policije priveden je kapetan broda zbog utvrđene alkoholiziranosti i time postojanja sumnje u kazneno djelo Ugrožavanja posebnih vrsta prometa. Kapetan je zadržan radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević za N1 je rekao kako je na terenu pet vatrogasnih vozila i 13 vatrogasaca iz JVP Split, ali i vatrogasni brod s četiri vatrogasca iz DVD-a Kaštela. Prema njegovim riječima, ponijeli su izranjajuće pumpe, jer u brodu još uvijek ima goriva. Zbog toga su postavljene zaštitne plutajuće mreže kako ne bi došlo do onečišćenja mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo