TURCI KREĆU U IZGRADNJU LUKSUZNOG HOTELA U ZADRU: / Uložit će oko 100 milijuna eura, a nedavno su preprodali i naše tri marine

Image

Radovi na izgradnji luksuznog hotela Maraska u Zadru trebali bi krenuti ove godine,

12.4.2021.
22:39
VOYO logo

Premda je investicijska aktivnost tijekom pandemije u Hrvatskoj gotovo zamrla, u Zadru ipak kreće izgradnja dugonajavljivanog luksuznog hotela Maraska. Na predstavljanju Bijele knjige Udruge stranih ulagača potvrđeno je da će turska Dogus grupa izgrađivati navedeni hotel, piše HRT.

Regionalni direktor Dogus grupe, Burak Baykan rekao je da ulaganja u izgradnju hotela i rezidencijalnog naselja iznose oko 100 milijuna eura, ali još uvijek nije otkriveno hoće li Maraskom upravljati ugledni hotelski lanac Hyatt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nautički turizam

U emisiji "Otvoreno" HRT-a, Burak je rekao da su vidjeli potencijal nautičkog turizma u Hrvatsku.

"Doista smo vjerovali u ovu regiju i u Hrvatsku te u razvoj nautičkog turizma u tom trenutku. Nakon što smo se uputili u lokalni i nacionalni sustav u Hrvatskoj, navikli smo se na poslovanje u Hrvatskoj, osjećali smo se sigurnima, i tada smo uspjeli uočiti još jednu kariku koja nedostaje, a to je razvoj mjesta za odmor. Hrvatska je predivna zemlja, ima predivnu prirodu, no shvatili smo da mi možemo stvoriti pozitivnu razliku u razvoju ugostiteljskih objekata na višoj razini", rekao je Burak, dodavši kako je njihova analiza pokazala da su dobro predvidjeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da je Hrvatska poželjna stranim ulagačima u njihovom području poslovanja. "Ljudi danas u turizmu traže sadržaj. Hrvatska na tom području ima mnogo toga za ponuditi", rekao je. Burak je rekao i kako će Hrvatska nakon pandemije biti jedno od mjesta koja će se bolje oporavljati.

Image
INVESTICIJA VRIJEDNA 100 MILIJUNA EURA: /

Počinje gradnja prvog hrvatskog hotela iz brenda Hyatt

Image
INVESTICIJA VRIJEDNA 100 MILIJUNA EURA: /

Počinje gradnja prvog hrvatskog hotela iz brenda Hyatt

Radovi kreću ove godine

Radovi bi trebali krenuti već ove godine, a uskoro bi se trebali i objaviti partneri. Turski ulagači su nedavno preprodali i naše tri marine, budući da žele ulagati jedino u hotele i infrastrukturne projekte. Na poslovanje u Hrvatskoj nemaju većih zamjerki, ali Udruga stranih ulagača upozorila je kako se reforme provode presporo te da se procesi trebaju ubrzati nakon izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S time se slaže i ministar financija, Zdravko Marić koji je rekao da su "reforme nužne i za povlačenje više od 6 milijardi eura iz europske blagajne". "Najveći napredak je napravljen u smislu poreza i uravnoteženja javnih financija, ali mislim da se prostor za dodatni i jači napredak apsolutno treba tražiti", rekao je Marić.

Strani ulagači Hrvatskoj najviše zamjeraju sporost naše administracije. "Hrvatska je zemlja velikih prilika i šansi ali se u realizaciji uvijek nailazi na kamenčiće i stijene i onda entuzijazam ulagača splasne. Mi propuštamo milijarde eura kvalitetnih investicija i na tisuće radnih mjesta zbog te naše inercije", upozorio je ekonomski analitičar Velimir Šonje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo