Tudman: Dragovan je dobio partijsku zadacu od Milanovica, izmisljaju afere

14.5.2014.
16:33
VOYO logo

Tudman je istaknuo da su SDP-ovi clanovi dobili "partijsku zadacu od premijera Zorana Milanovica" da se sastanak odrzi prije pocetka sjednice Sabora.

"Po Poslovniku Hrvatskog sabora bez predsjednika radne skupine i Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost oni se ne mogu sastati. Sa SDP-ovim clanom Igorom Dragovanom dogovarao sam sastanak radne skupine za ovaj tjedan, ali su oni dobili partijsku zadacu od premijera Milanovica da sastanak bude u prva dva dana tjedna te su isli na njegovo nasilno odrzavanje", rekao je Tudman novinarma u Velikom Trgoviscu na obiljezavanju 92. godisnjice rodenje prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a Franje Tudmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnu skupinu je 5. ozujka ove godine formirao Odbor za nacionalnu sigurnost kako bi provela neposredan nadzor SOA-e u kojem bi se trebalo utvrditi po kojim kriterijima se tamo zaposljavalo od 2006. godine.

Tudman je kazao da je jucerasnjim sastankom prekrsena ne samo procedura vec i zakljucak da se s nalazima nece ici dok se izvjesce povjerenstva ne usvoji na Odboru, jer se radi o klasificiranim podacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da ono sto se tvrdi u zakljuccima ne odgovara cinjenicnom stanju, jer se u istragu islo s tezom o postojanju enormnih brojki, ne samo o zaposljavanju vec i o transferu iz jednog sektora drzavne uprave u drugi.

"Sve se svelo na nekoliko primjera i tu nije bilo nezakonitosti. Sve je radeno po zakonu", kazao je potvrdivsi kako se radilo o sedam osoba koje su preko tajne sluzbe primljene u Carinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je u razmatranom razdoblju u SOA-u primljeno vise stotina ljudi pa se na temelju tih sedam osoba ne moze generalizirati. Rekao je i da su svi prosli sve potrebne procedure i provjere predvidene zakonom.

"To je tipican primjer kada je vladajuca koalicija u aferama iz kojih se ne moze tako lako izvuci. Tada pokusava izmisliti nove afere kako bi svoje probleme prebacila na druge teme", kazao je Tudman dodavsi da se njega namjerno zaobislo pri sazivanju sastanka Odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo