Tuđman: HDZ-u je najveći izborni protivnik - USKOK

Najveće iznenađenje HDZ-ove liste za izbore je sin prvog predsjednika te stranke i Hrvatske Franje Tuđmana, Miroslav Tuđman.

15.11.2011.
8:41
VOYO logo

"Bio sam zabrinut činjenicom da u jednoj totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi USKOK-a koja je ozbiljno uzdrmala stranku i koja je prijetila teškim porazom od Kukuriku koalicije, što nije bilo dobro za HDZ, ali ni za hrvatsku demokraciju", kaže Miroslav Tuđman. Kao razloge angažmana, u stranci od koje su se Tuđmani proteklih godina odmaknuli, Tuđman junior je naveo njemu najvažnije. "Prvo, bio sam zabrinut činjenicom da u jednoj totalno ne fer političkoj utakmici HDZ očito gubi izbore. Tu se naravno radi o istrazi USKOK-a koja je ozbiljno uzdrmala stranku i koja je prijetila teškim porazom od Kukuriku koalicije, što nije bilo dobro za HDZ, ali ni za hrvatsku demokraciju, jer bi izbori u svojoj svrsi bili nelegalni. HDZ nažalost za protivnika nema Kukuriku koaliciju ili neke druge stranke, nego istražitelje USKOK-a. To je najveći razlog mog angažmana u stranci", kaže Tuđman portal PolitikaPlus.

Politika koja čuva nacionalne interese

Drugi razlog je, kaže dodaje, što Kukuriku koalicija i predsjednik Josipović ocjenom pet opisuju bivšeg predsjednika Stipu Mesića "u čijem je desetogodišnjem mandatu Hrvatska ozbiljno uzdrmana i za što krivnju ima upravo bivši predsjednik". Kaže da Hrvatska u tom periodu nije branila svoje nacionalne interese, a HDZ želi i hoće braniti hrvatske nacionalne interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuđman nije izrijekom htio potvrditi da se na povratak u HDZ odlučio i zbog činjenice da je Kosor u posljednje vrijeme nekoliko puta isticala da se HDZ mora vratiti svojim korijenima odnosno politici koju je provodio njegov otac.

"Nije to politika Franje Tuđmana, nego je to politika koja čuva hrvatske nacionalne interese", kazao je Miroslav Tuđman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-HDZ

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo