DHMZ OGLASIO ALARM / Tuča poharala Zagorje, voda prodrla u podrume: 'Ovo još nismo doživjeli. Zatrpani smo potpuno! Trebamo ralice'

Image
Foto: Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija

Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i naselju Kladnik

2.6.2022.
20:43
Policija zaustavlja-Krapinsko zagorska županija
VOYO logo

Silovita tuča koja je pratila grmljavinsko nevrijeme poharala je Zagorje u kasnim popodnevnim satima. 

Podsjetimo, zbog grmljavinskog nevremena u osječkoj i zagrebačkoj regiji, a zbog snažnog vjetra na Kvarneru i Velebitskom kanalu, DHMZ je oglasio žuti alarm. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Palo je 20 do 25 centimetara tuče, potrebne su ralice. Čistimo teren, vatrogasci su na terenu na području koje je pogodilo nevrijeme", rekao je župan Kolar za 24sata.

“Tuča je padala kratko vrijeme, nije bila jako krupna, ali je odmah nastavila padati i jaka kiša. Tek treba vidjeti i kolika je šteta na usjevima”, rekao je za 24sata mještanin Novih Dvora Klanječkih. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog obilnijih oborina i olujnog nevremena koje je kasno poslijepodne zahvatilo područje Krapinsko – zagorske županije, ŽC 112 Krapina zaprimio je nekoliko dojava zbog prodora vode u podrumske prostorije u Klanjcu i naselju Kladnik (općina Kumrovec). Na tehničku intervenciju izašli su vatrogasci”, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Putujem doma da vidim dal mi je živ auto. Nikad ovo nismo doživjeli”, rekao je čitatelj 24sata iz Oroslavja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Zatrpani smo potpuno'

Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bih na teren vidjeti kako je, ali ne mogu autom nigdje. Užas", rekao je načelnik Šplajt za Zagorje International.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevrijeme s tučom pogodilo je nešto ranije i Sloveniju.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo