TRUMP NAHVALIO ANTIBIOTIK IZUMLJEN U HRVATSKOJ: / 'S lijekom protiv malarije može djelovati na koronavirus, to je prekretnica'

Image
Foto: Profimedia, Wikipedia

Njegovu objavu ubrzo je komentirao i naš poznati poduzetnik Nenad Bakić koji je izrazio određeni optimizam

21.3.2020.
21:59
Profimedia, Wikipedia
VOYO logo

Svijetom je zavladala depresija, milijardu ljudi zatvoreno je u kuće, broj mrtvih od koronavirusa sve je veći, a tračak nade ove subote kasno poslijepodne unio je onaj od koga to ne bismo očekivali, američki predsjednik Donald Trump. U objavi na Facebooku napisao je kako bi antibiotik izumljen u Plivi i lijek protiv malarije mogli dati dobre rezultate:

"Kombinacija lijeka protiv malarije i Plivinog sumameda (azitromicina) mogla biti velika prekretnica u povijesti medicine, sugerirajući da bi mogli efikasno liječiti zaražene koronavirusom. Naša agencija za lijekove napravila je veliku stvar. Hvala!", napisao je danas Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu objavu ubrzo je komentirao i naš poznati poduzetnik Nenad Bakić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se ovo pokaže točnim, Hrvatska će po tome postati 'malo' poznatija nego po kravati i nogometnoj repki. Ovo ad hoc istraživanje indicira da kombinacija klorokin + azitromicin radi. Klorokin je jeftin i široko dostupan, a azitromicin je Plivin izum poznat pod nazivom Sumamed."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike