'NEĆEMO STATI' / Troskot otkrio kako uspijeva doći do insajderskih informacija: 'Ako stvarno zagrebete...'

Image
Foto: Davorin Visnjic/Pixsell

'Sigurno ćemo istraživati i dalje jer ne vidimo epiloge svih ovih situacija', rekao je Zvonimir Troskot

20.9.2023.
19:42
Davorin Visnjic/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je zastupnik Mostova Zvonimir Troskot u Saboru otkrio da je član Uprave HEP-a Tomislav Šambić potpisao ugovor o kupnji nekretnine s vlasnikom PPD-a Pavlom Vujnovcem, danas je za N1 odgovorio na pitanje kako uspijeva doći do tih “insajderskih” informacija.

“To je dokaz da mi stvarno radimo kontinuirano, da nas zanimaju takve teme i da razgovaramo s velikim brojem energetskih i nekretninskih stručnjaka. Na kraju dana mi smo prva linija obrane hrvatskog proračuna jer su nas odabrali naši ljudi. Hrvatska je mala zemlja, ako stvarno zagrebete, brzo dođete da informacija”, rekao je i poručio: “Nećemo stati. Sigurno ćemo istraživati i dalje jer ne vidimo epiloge svih ovih situacija”, dodao je, nabrojivši potom sve afere HEP-a u posljednje vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Premijer dobio i poklon /

Plenković u okršaju s Buljem pa Grbinom: 'Vi ste premijerski kandidat u ostavci sa štrikom oko vrata'

Image
Premijer dobio i poklon /

Plenković u okršaju s Buljem pa Grbinom: 'Vi ste premijerski kandidat u ostavci sa štrikom oko vrata'

'Vujnovac je pokorio državne institucije'

Govoreći o slučaju kupnje stana člana uprave HEP-a od Pavla Vujnovca, istaknuo je da je to još jedan dokaz da je “Vujnovac pokorio sve državne institucije”.

Andrej Plenković je njegov glasnogovornik u Vladi jer mu je zapravo poklonio naš plin. Državni tajnik Milatić također dolazi iz tog hvarskog kartela kao i Plenković, koji nikad nije opovrgnuo da prodaje svoje vino u Konzumu, kojemu je najveći vlasnik upravo Vujnovac. Na kraju dana dolazimo do smiješnog, ridikuloznog direktnog primjera sukoba interesa gdje je član Uprave HEP-a od svih stanova, a imamo ih nekoliko tisuća u Zagrebu, kupio stan ni manje ni više nego od Pavla Vujnovca, koji je možda najveći dobavljač HEP-a. Ovo puno više od sukoba interesa”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su mostovci poslali zastupničko pitanje Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi, kako bi saznali više detalja o samom slučaju i da su podnijeli informacije europskim istražnim tijelima.

“Zanima nas koliko je oštećen proračun RH jer su cijene nekretnina u tom luksuznom dijelu Zagreba, odmah preko puta NSK, puno veće i na taj način je oštećen proračun zbog poreza na promet nekretnina. Poslali smo taj ugovor i europskim istražnim tijelima s obzirom na to da i oni istražuju određene radnje po pitanju Uprave HEP-a jer su neke stvari bile financirane europskim novcem”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je cilj njihovih akcija spriječiti daljnje gubitke i krađu javnih resursa te zaustaviti situaciju gdje se odluke donose bez transparentnosti i uz ignoriranje stvarnih interesa građana Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO: Krenula je zadnja sezona pred izbore. Evo što zastupnici kažu o konkurenciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo