TROJAC ZBOG KOJEG JE PLENKOVIĆ RASPUSTIO POŽEŠKO-SLAVONSKI HDZ: / Jedan pretukao novinara, drugi nudio mito, a treći mlatio ženu

Image
Foto: PIXSELL

Na fotografiji ovog članka možete vidjeti trojac iz ogranka požeško-slavonskog HDZ-a, koji je premijer Andrej Plenković jučer raspustio.

4.10.2017.
12:21
PIXSELL
VOYO logo

Sva su trojica posljednjih nekoliko mjeseci bili upleteni u skandale povezane s nasiljem ili podmićivanjem, a zbog svih je skandala premijer Andrej Plenković jučer raspustio županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

HDZ-ov gradonačelnik pretukao novinara i prijetio mu smrću

U svibnju smo pisali o tome kako je gradonačelnik Požege Vedran Neferović nasrnuo na novinara 034portala, Mladena Mirkovića, u gradskoj vijećnici uoči press konferencije. Gradonačelnik Neferović je Mirkovića pritisnuo uza zid, lupio njegovom glavom o zid, a zatim ga nogama izgurao iz prostorije gradske vijećnice. Pritom je novinar gotovo pao niz stepenice, a sve su vidjele zaposlenice u vijećnici koje su gradonačelniku govorile da to ne čini. Osim što ga je fizički napao, uputio mu je i prijetnje smrću. Novinar je nakon svega završio u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neferović se nakon svega oglasio i na Facebooku, gdje je portal za kojeg radi pretučeni novinar nazvao 'smećarskim'. Zbog toga mu je Andrej Plenković naložio da se povuče iz kampanje. Unatoč tome, Neferović je izabran za dožupana u Požeško-slavonskoj županiji na čijem je čelu Alojz Tomašević, koji se jučer našao u središtu skandala nakon što je Net.hr doznao da je pretukao svoju ženu.

Image

HDZ-ov GRADONAČELNIK IZUDARAO NOVINARA I UDARIO NJEGOVOM GLAVOM O ZID: 'Nisam se mogao obraniti, jedva imam 60 kilograma, a on ima barem 100'

Pokušao podmititi novinara pa tvrdio da je sve laž, na kraju mu skinut imunitet

Drugi po redu na ovoj fotografiji, sada već bivši HDZ-ov zastupnik Franjo Lucić, nudio je mito novinaru Telegrama Dragi Hedlu tražeći zauzvrat da ne piše o njegovom kontroverznom poslovanju i stečaju tvrtki u njegovu vlasništvu. Lucić je novinaru Telegrama u telefonskom razgovoru rekao kako mu je – odustane li od teksta koji priprema – spreman platiti tri puta više nego što će mu za tekst platiti redakcija Telegrama. Objavljene su i snimke tog razgovora, u kojima se jasno čuje kako Lucić nudi mito novinaru, a unatoč tome je izjavio da novinar laže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svega je ipak podnio ostavku na sve političke funkcije u HDZ-u, i dalje tvrdeći da optužbe za mito nisu istinite, no objasnio je kako 'ne želi biti na teret svojoj stranci'.

Potkraj rujna je donesena i odluka o tome da se Luciću skida saborski imunitet kako bi se protiv njega mogao pokrenuti kazneni postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ-ov župan dvije godine mlatio ženu

Treći HDZ-ovac na fotografiji pridonio je konačnoj odluci premijera Andreja Plenkovića o raspuštanju tog ogranka stranke. Naime, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević priveden je jučer u požešku policiju zbog obiteljskog nasilja. HDZ-ovac je pretukao svoju suprugu, koja je završila u bolnici. Ona je nedugo nakon objave te vijesti progovorila o fizičkom maltretiranju koje je trpjela.

Mare Tomašević je rekla da nasilje traje već dvije godine. Suprug ju je šamarao, davio i gurnuo na radijator. Nesretna je žena potražila pomoć u bolnici, a tamo su ustanovili da ima lakše tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je objavljena informacija o obiteljskom nasilju Alojza Tomaševića, nacionalno je vijeće HDZ-a na telefonskoj sjednici odlučilo raspustiti županijsku organizaciju požeško-slavonskog HDZ-a.

Plenković: 'Neugodna situacija'

Plenković je to jučer objavio nazvavši cijelu situaciju neugodnom, a nasilje je osudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ako se pokaže da su informacije točne ne vidim kako bi Tomašević mogao ostati na dužnosti na koju je izabran prije nekoliko mjeseci. Ovo nije pitanje samo statuta nego i morala’, rekao je Plenković i dodao da će protiv Tomaševića biti pokrenut stegovni postupak jer, osim što situacija nije dobra za njegovu suprugu, nije dobra niti za imidž HDZ-a, zaključio je premijer.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo