TRKE TOVAROV: / Desete utrke magaraca okupile desetak tisuća posjetitelja

Image
Foto: PIXSELL, Duško Jaramaz
9.8.2015.
13:02
PIXSELL, Duško Jaramaz
VOYO logo

U toj sportsko-zabavnoj manifestaciji, koja tu autentičnu dalmatinsku životinju spašava od zaborava i izumiranja, uz domaćine su sudjelovali gosti iz Njemačke, Nizozemske, Slovačke, Engleske, Francuske, Brazila, Slovačke, BiH, Mađarske i Makedonija.

Pobjedu su donijeli Slovaci, a pobjednički tim čine magarac Miško, jahač Daniel Sulan te trener Peter Šimonič, dok su se na drugo mjesto plasirali domaćini, a na treće gosti iz Bavarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tek sada znam što znači vjetar u kosi", rekao je nakon pobjede oduševljeni 20-godišnji student stomatologije iz Bratislave Sulan.

Prošlogodišnji pobjednik, Nizozemska, nije ove godine stigla do finala, jer im se, po tvrdnjama nazočnih, magarac u skladu sa svojim karakterom tvrdoglavo ukopao, pozirajući nizozemskim televizijama koje su došle popratiti obranu titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Međunarodna trka tovarov' zasigurno je jedno od najatraktivnijih ljetnih događaja na području Šibensko-kninske županije koji je s godinama prerastao u pravi spektakl i turistički prepoznatljiv brend, pogotovo otkad su 2006. organizatori okupljeni u udruzi "Tišnjanski tovar", odlučili u manifestaciju uključiti turiste i tišnjanske iseljenike.

Za razliku od Tribunja, na čijoj se utrci magaraca naglasak stavlja na domaće snage utrka u Tisnom je međunarodnog karaktera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo