POTRESI ZATRESLI HRVATSKU / Od Visa, preko Crikvenice do Banije: ‘Cepaj Roki, ionak nisam spavala! Ima tko da nudi posao u ovom gradu?’

Image
Foto: EMSC

Prvi je bio najjači, sinoć u Jadranskom moru

28.5.2021.
8:37
EMSC
VOYO logo

EMSC je sinoć oko 20.20 sati zabilježio potres u Jadranskom moru na dubini od 10 kilometara koji se najviše osjetio na Visu. Magnituda je iznosila 3,6 po Richteru, a epicentar je bio 61 kilometar južno-jugozapadno od Visa te 115 kilometara južno-jugozapadno od Splita.

Tijekom noći u 3.08 ponovno je zabilježen jedan slabiji potres magnitude 1,6 po Richteru, 37 km istočno-jugoistočno od Rijeke te 12 km istočno od Crikvenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 4.37 potres magnitude 2,0 po Richteru zatresao je područje 37 km jugo-jugoistočno od Zagreba i 23 km zapadno od Siska. Bio je na dubini od jednog kilometra.

“Zatutnjalo i zdrmalo. Buđenje, nema spavanja…”, “Probudilo me, osjetila sam, kao neki udar ispod mene”, “Zvuk, kratko zatreslo…./ Petrinja/”, “Dobaaar, sve se nešto uzlupalo u kući i probudilo me”, “Cepaj roki, ionak nisam spavala!! Ima tko da nudi kakav posao u ovom gradu?”, “Ormar zaškripao, Sisak”, neki su od brojnih komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo