objavili oglas u novinama / Trgovački lanac Tommy traži Oreškovićevu zaštitu: tvrde da im porezna protuzakonito želi naplatiti 18 mil. kuna duga

U dnevnom tisku osvanuo je nesvakidašnji oglas. Splitski maloprodajni trgovački lanac Tommy je od premijera zatražio javnu zaštitu od Porezne uprave, tvrdeći da im prislino žele naplatiti 18 milijuna kuna duga

1.3.2016.
19:00
VOYO logo

Iz Tommya poreznu Upravu u Splitu optužuju da se nad njima iživljava. Kažu kako se radi o pojednicima među poreznicima koji im protuzakonito pokušavaju naplatiti 18 milijuna kuna duga koji, kako u Tommyu tvrde, uopće ne postoji.

"Mi nažalost u poreznoj upravi ne možemo naći sugovornika koji bi nas primio, koji bi nas saslušao, s kojim bismo razgovarali. Vrata su zatvorena i ovo je zapravo jedno što nam je preostalo", poručuje Ante Josić, predsjednik Uprave Tommy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato su zaštitu zatražili od premijera Tihomira Oreškovića i ministra financija Zdravka Marića. Marić je Poreznoj naredio istragu i ubrzo nakon toga je stiglo priopćenje iz sjedišta Porezne Uprave u Zagrebu, koja tvrdi da prema svim obveznicima postupa jednako, pa tako i prema Tommyu.

"Nakon objave 'Javnog poziva' u medijima, Porezna uprava će pozvati obveznika na sastanak, saslušati njegove argumente te poduzeti sve potrebne mjere i radnje sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Porezna uprava nastoji u svakom trenutku vršiti učinkovitu i transparentnu naplatu poreza", poručuje Porezna uprava u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši ministar financija Boris Lalovac kaže kako se u njegovom mandatu nitko iz Tommya nije žalio na ovaj problem. Dug je navodno nastao jer im porezna nije priznala određenu poslovnu transkaciju. Kažu i da 18 milijuna navodnog duga ugrožava njihovih 4000 radnika.

"To vam je upravo iznos koji je potreban za mjesečne plaće za sve Tommyeve zaposlenike. Pa možete misliti onda o kakvom se iznosu radi", pojašnjava predsjednik uprave Josić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik Tommya je dalmatinski poduzetnik Tomislav Mamić, koji je ujedno jedan od najvećih sponozora Hajduka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo