'Treba vidjeti tko može i tko smije biti procesuiran'

23.5.2011.
14:07
VOYO logo

Premijerka inzistira da sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost treba biti što prije. Razloge je objasnila na pomalo čudan način, kazavši da je htina sjednica potrebna da bi se ustanovila "pravila ponašanja" i hoće li se sazivati VONS kada se osobe koje su optužene ili osuđene za kaznena djela optuže nekoga iz sustava.

"Inzistiram da se ta sjednica održi što prije, da ustanovimo činjenice i da vidimo tko može i tko smije biti procesuiran, da se na kraju oko toga dogovorimo. Svakako, čuvajući institucije, sustav, pravosuđe i posebno, čuvajući sudove, policiju, Državno odvjetništvo od političkih pritisaka!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosor je nakon susreta s hrvatskim biskupima u ponedjeljak na Kaptolu izjavila i da za rasvjetljavanje slučaja optužbi na račun ravnatelja policije Olivera Grbića od strane bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca te anonimne prijave protiv SDP-ovca Slavka Linića – "ne treba saborsko povjerenstvo".

Bio je to odgovor Zoranu Milanoviću, čelniku SDP-a, koji se zalagao za hitnu uspostavu saborskog povjerenstva koje će razmrsiti čvor koji je nastao nakon Polančecova svjedočenja o ulozi ravnatelja policije Grbića u vezi s namještanjem anonimnih prijava čelnicima oporbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ima svoje institucije koje rade svoj posao i povjerenstvo je nepotrebno", komentirala je Kosor.

Ona se, također, založila i za hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost. Dakle, suprotno od predsjednika države Ive Josipovića, koji misli da sjednicu ne treba sazivati ishitreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerka je u ponedjeljak na Kaptolu s predsjednikom HBK mons. Marinom Srakićem potpisala ugovor o katoličkim osnovnim i srednjim školama, kojim država u potpunosti preuzima na sebe financiranje sadašnjih i budućih katoličkih škola u Hrvatskoj.

Podsjetimo, sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost, smatra predsjednik, trebala bi se održati po njegovom povratku iz inozemstva, u ponedjeljak 30. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjednica VONS-a nema nikakvog smisla prije nego li nadležne službe odrade svoj posao i prikupe barem početne informacije o slučaju", kaže Josipović.

Odvjetnik bivšeg potpredsjednika Vlade Polančeca, Anto Nobilo, poručio je kako će se njegov klijent u medijima sljedeći puta oglasiti tek nakon sjednice VONS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201105200716006 arti-201105210034006 arti-201105210193006 arti-201105200944006 arti-201105220243006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo