Treba nadzirati neplatiše, a sama duguje bankama

24.2.2012.
19:33
VOYO logo

Naime, saborski izvjestitelji u petak su dobili anonimno pismo naslovljeno na predsjednika Vlade Zorana Milanovića, potpisano sa "zabrinuti građani i stranačke kolege" u kojem ga upozoravaju da njegova nova ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec, imenovana 29. prosinca prošle godine, ignorira primiti i platiti sudska rješenja o ovrsi. Naime, Općinski sud u Virovitici već joj je izdao četiri pravomoćna ovršna rješenja zbog duga bankama od 173.052,49 kuna!

S Općinskog suda u Virovitici su za Večernjak potvrdili da su protiv Nade Čavlović Smiljanec dovršena dva ovršna postupka, prvi od 16. siječnja ove godine na račun dugovanja PBZ-u Zagreb u iznosu od 37.978,11 kuna, a drugi od 15. studenog 2011. godine na račun dugovanja PBZ Cardu u iznosu od 57.695 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, pred istim su sudom vođena još dva postupka koja su pravomoćno dovršena. U prvom je tužitelj Zagrebačka banka koja potražuje 39.381,27 kuna, dok je u drugom tužitelj PBZ Card koji potražuje 37.998,11 kuna.

U priopćenju potvrdila da se još spori oko jednog kredita

Ravnateljica Nada Čavlović Smiljanec u početku je sve optužbe demantirala, ali je potom poslala priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Demantiram sve navode iz anonimne prijave. Naime, sudski sporovi koje sam vodila vezano za kamatu na kreditnim karticama sa spomenutim bankama su završeni i sva dugovanja su po okončanju sporova i na vrijeme podmirena. Jedini sudski spor koji se trenutačno vodi jest spor oko obrtničkog kredita u kojem sam ja sudužnik, a moj suprug jamac, a koji se trenutno vodi pred Općinskim sudom u Virovitici.

Naime, glavni dužnik, tj. obrt bar Oko završio je u stečaju, a ja sam kao sudužnik podmirivala rate kredita do svibnja prošle godine. Kako ni na koji način suprug i ja nismo uspjeli mirno riješiti to pitanje, ono se rješava sudskim putem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izražavam žaljenje što se na ovakav način pokušava skrenuti pozornost sa stvarnih problema o kojima sam javno govorila proteklih dana", piše u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo