PITALI SMO VAS / Treba li Banožića zbog APN kredita brinuti što će ga sin pitati za par godina ili bi mu neugodno trebalo biti danas?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/RTL

Otplaćivat će ga Privrednoj banci Zagreb 15 godina uz nominalnu kamatnu stopu od 2,88 posto i efektivnu kamatnu stopu 2,97 posto godišnje, a visina subvencije iznosi 25.306 eura. Prijavio se kako bi gradio kuću, a olakotna okolnost u ministrovu slučaju je i činjenica da ima troje maloljetne djece

28.4.2023.
10:00
Luka Stanzl/PIXSELL/RTL
VOYO logo

Prije dva dana buknula je vijest da je HDZ-ovom ministru obrane, Mariu Banožiću, odobren subvencionirani kredit u iznosu od sto tisuća eura.

Kredit bi trebao vraćati 15 godina, a ministar inače formalno udovoljava svim kriterijima. Ilegalno nije, no što je s onim moralnim? Ima plaću preko 2700 eura neto i APN bi trebao služiti da se pomogne mladima i onima koji ne mogu odmah kupiti nekretninu, a ne nekome tko je na tolikoj poziciji i s tolikom plaćom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, brane ga kolege. Ministar Primorac čak je rekao kako Banožić ima odgovornost prema svojoj obitelji, supruzi, djeci.

"Dakle i ministra Banožića njegovo dijete može za deset godina pitati: Tata, zašto ti nisi uzeo APN, a mogao si?", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato nas je zanimalo što vi mislite o ovom postupku.

Najviše vas, čak 81 posto, smatra da bi vam uz toliku plaću i stan, bilo neugodno tražiti APN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, ministar ima i nekolicinu onih koji kažu da ako Banožić ima pravo na APN, da je to u redu.

Samo šest posto čitatelja našeg portala ne zanimaju takve stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će dalje biti tek ostaje za vidjeti.

U našoj novoj anketi pitamo vas koji su vam planovi za Prvi maj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo