TRAŽIT ĆE SMJENU DIJANE ZADARAVEC: / Sutra je ključna sjednica u Vinogradskoj na kojoj se odlučuje o njezinoj sudbini

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
11.5.2021.
17:54
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu se u KBC-u Sestre milosrdnice održavaju tri sjednice - sjednica Upravnog vijeća, Povjerenstva za unutarnji bolnički nadzor te Radničkog vijeća.

Index doznaje da će Radničko vijeće i Povjerenstvo za unutarnji nadzor donijeti odluku da s funkcije predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju treba smijeniti DijanuZadravec. Također, povjerenik za mobing posebno će donijeti svoje mišljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da je ministar zdravstva Vili Beroš zatražio očitovanje od Povjerenstva, sutra će mu se i dostaviti. Ovo je prevršilo svaku mjeru, zbog Zadravec su nepopravljivo narušeni međuljudski odnosi na radiologiji", rekao je izvor iz KBC-a Sestre milosrdnice za Index.

Image
ZADRAVEC STIŽE INSPEKCIJA: /

Zbog sumnje u legalnost financijskog rada Zavoda ravnatelj KBC-a traži nadzor

Image
ZADRAVEC STIŽE INSPEKCIJA: /

Zbog sumnje u legalnost financijskog rada Zavoda ravnatelj KBC-a traži nadzor

Novi v.d. ravnatelja

U srijedu će i Upravno vijeće odrediti tko će biti novi vršitelj dužnosti ravnatelja, nakon što je danas v.d. ravnatelja, Mario Zovak podnio ostavku na to mjesto. Neslužbeno se doznaje da će za v.d. ravnatelja biti imenovan dr. Zoran Vatavuk, sadašnji predstojnik Klinike za očne bolesti. Na toj poziciji Vatavuk će ostati do izbora novog ravnatelja, a natječaj će se raspisati 21. svibnja nakon čega kreće žalbeni rok od 8 dana. Bolnica ima rok od 40 dana za odabir novog ravnatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosad je jedino Dijana Zadravec najavila da će se kandidirati za ravnateljicu bolnice. Navela je da ambicije za biti ministricom zdravstva nema, već da trenutno želi postati ravnateljicom Vinogradske za koju, kako je najavila, ima velike planove.

Odluka o smjeni Zadravec donesena već dvaput

Iako su Povjerenstvo za nadzor i Radničko vijeće već dva puta donijeli odluku o smjeni Zadravec s mjesta predstojnice, Zovak je prije par dana rekao da nije imao kriterije za smijeniti predstojnicu jer nije imao pismene izjave o mobingu. No, u međuvremenu je 17 djelatnika Klinike za radiologiju potpisalo je pritužbu protiv Zadravec zbog mobinga, a objavljeno je i pismo koje je napisalo 11 liječnika radiologa dio s Klinike za tumore, a dio s lokacije Vinogradska, koji su dali otkaze u bolnici zbog, kako navode u pismu, svoje šefice Dijane Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razlog odlaska isključivo su loši radni uvjeti za koje je direktno i indirektno odgovorna Predstojnica zavoda za radiologiju. Svi koji smo otišli još smo mladi, puni entuzijazma i ljubavi prema poslu koji radimo. Ne bježimo od posla. Želimo raditi", napisali su liječnici u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo