TRAŽI SE TAKSIST KOJI JE VOZIO HRVATE DO ZADRA: / Jedini je bio u kontaktu s oboljelim povratnicima iz Švedske

Image

Zadarski epidemiolog kaže da su kontakte muškarca iz Biograda odmah pronašli dok još uvijek traže vozača taksija koji ih je vozio od Zagreba do Zadra

13.5.2020.
13:42
VOYO logo

U Zadarskoj županiji su u utorak potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, što znači da je niz od 16 dana zaredom bez novozaraženih prestao. Ukupno je 87 oboljelih od početka epidemije. Što se tiče dvoje zaraženih, radi se o dvije muške osobe iz Zadra i Biograda na Moru.

"Oboljeli muškarac iz Zadra je bio putnik na letu iz Frankfurta. Kolege iz HZJZ-a su nam dojavile da među putnicima moguće ima pozitivnih pacijenata. Muškarac se vraćao s rada iz Švedske, a ukupno je 11 osoba iz Zadarske županije bilo na tom letu. Po dolasku smo sve testirali i za sada je samo jedna osoba pozitivna, a ostale su negativne", prenosi Zadarski.hr izjavu epidemiologa dr. Alana Medića s konferencije Stožera civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DETALJI LETA ZA ZAGREB KOJI JE POSTAO ŽARIŠTE KORONE: /

Od 74 putnika zaraženo ih je 12, a uskoro iz Švedske stiže još radnika...

Image
DETALJI LETA ZA ZAGREB KOJI JE POSTAO ŽARIŠTE KORONE: /

Od 74 putnika zaraženo ih je 12, a uskoro iz Švedske stiže još radnika...

Za taksistom koji je vozio zaražene još se traga

"Druga osoba je iz Biograda na Moru. Ona je početkom svibnja imala blage kliničke simptome te je na inzistiranje obiteljskog liječnika napravila test koji je bio pozitivan", kazao je dr. Medić.

Image

06.05.2010., Zadar - Novi Taxi Lulic izazvao pomutnju u Zadru sa snizavanjem cijena. Zadarski taxisti smanjili cijene na 19 kuna 5 km. Taxi Lulic prolazi pored Taxi stajalista odnosno pored konkurencije. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL

Zadarski epidemiolog dodaje da su kontakte muškarca iz Biograda odmah pronašli dok još uvijek traže vozača taksija koji ih je vozio od Zagreba do Zadra. Kako piše Zadarski.hr, vozač taksija je jedina osoba koja je bila u kontaktu s oboljelim povratnikom iz Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dr. Medić ističe da je sada teško utvrditi anamnestički početak bolesti pacijenta iz Biograda i utvrditi ima li to veze s tamošnjom ortopedskom bolnicom, no svi njegovi kontakti su u obradi. Iz epidemiološke službe nadaju se kako će uskoro doći do izvora zaraze.

Od 8. svibnja u zadarskoj Općoj bolnici nema pacijenata na liječenju od koronavirusa, no odjeli za Covid u Zadru su i dalje u pripravnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo