TRAŽE SE MENADŽERI ZA NOVI AGROKOR: / Tvrtka bi za njihov pronalazak mogla platiti više od pet milijuna kuna

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Tu su i drugi dodatni troškovi pa bi sve zajedno Agrokor za pronalazak novog vodstva mogao platiti 4,6 milijuna kuna, što uz PDV stvara cifru od čak 5,8 milijuna kuna.

26.1.2018.
14:44
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Prva kompanija u Europi i treća u svijetu koja se bavi traženjem talentiranih menadžera, Egon Zehnder, trebala bi pronaći kadrove koji će voditi novi Agrokor, nakon nagodbe.

Cifre za pronalazak novih kadrova za Agrokor

Kako piše Jutarnji list, na čeku novog Agrokora bit će jedan glavni izvršni direktor te Nadzorni odbor od pet članova. Ta će tvrtka za pronalazak ovih kadrova Agrokoru dobro naplatiti. Radi se o 220.000-300.000 eura za pronalazak izvršenog direktora, 70.000 otpada na potragu za predsjednikom Nadzornog odbora, 60.000 eura za prvog i drugog člana tog tijela te 50.000 eura za treću i četvrtu osobu. Tu su i drugi dodatni troškovi pa bi sve zajedno Agrokor za pronalazak novog vodstva mogao platiti 4,6 milijuna kuna, što uz PDV stvara cifru od čak 5,8 milijuna kuna. Iako su brojke velike, menadžeri tvrde da su to standardne cifre za takve usluge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka se odluka Privremenog vjerovničkog vijeća

No osim Egon Zehndera, tu su još tri globalne kompanije za headhunting koje su dale ponude za pronalazak novog Agrokorovog vodstva: Pedersen&Partners, Korn Ferry i Heidrick Struggles, no savjetnici preporučuju odabir Zehndera zbog velikog iskustva i pristupa kandidatima. S druge pak strane, oni nemaju ured u Hrvatskoj, ali imaju urede u drugim zemljama srednje i istočne Europe. Unatoč tome, cijena im je povoljnija, a nude još i popust od 40 posto. Ta tvrtka inače zapošljava 1200 osoba, na tržištu je više od 60 godina a posluje u 37 zemalja.

Konačnu odluku treba donijeti Privremeno vjerovničko vijeće, a prije same nagodbe čeka ih još i odluka o imenovanju savjetnika za financije, prava i ljudske resurse. Kada je riječ o poziciji Nadzornog odbora, njegove članove obično biraju dioničari, a Nadzorni odbor imenuje menadžment. Još se ne zna hoće li i u slučaju Agrokora, kao u nekim drugim zemljama, menadžment i Nadzorni odbor zajedno činiti odbor direktora, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo