Tranzicijski profiteri imaju više novca za promidžbu

'Svi koji smo u kampanji političari smo.

2.12.2009.
0:16
VOYO logo

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u Požegi je na konferenciji za novinare rekao kako je tražio da svi kandidati prije izbora iskažu podrijetlo svoje imovine, jer je to pravilo u svim europskim zemljama, a da se to učinilo, otpalo bi pola kandidata.

"Svi koji smo u kampanji političari smo. Nitko od nas nije poduzetnik, nije imao svoju tvrtku i nije bio na tržištu, a neki imaju desetke i desetke milijuna eura vrijedne nekretnine", rekao je Hebrang. Kampanju smatra nekorektnom jer oni koji su stekli novac i koji su "tranzicijski profiteri" danas imaju puno više novca za promidžbu, za televizijske spotove, jambo-plakate i velike oglase u novinama. I zato kampanja nije ravnopravna, rekao je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra kako se u kampanji dogodilo nešto što se u novijoj povijesti nije dogodilo, t.j. da se iz jedne stranke kandidiraju tri kandidata od kojih je, kako je rekao, jedan legalan i dva apsolutno ilegalna.

"Nudio sam i Primorcu i Vidoševiću da provedemo unutarstranačke izbore i izaberemo jednog među nama, no oni su to odbili. Riječ je o neobičnoj situaciji, cilj koje je vrlo vjerojatno razdrobiti glasove desnice kako bi u sljedeći krug ušla dva ljevičara, Bandić i Josipović, pa da se još pet godina nastavi prevlast ljevice na Pantovčaku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrang je rekao kako je glavni cilj njegova programa podignuti standard građana jer je on danas na 63 posto od prosječnog europskog standarda. Kako je rekao, u idućih pet godina Hrvatska može i mora dostići europski standard bude li imala predsjednika koji će biti jedan od motora razvoja i koji neće kao dosadašnji samo kritizirati, već izlaziti s prijedlozima i rješenjima".

Prethodni članci:

arti-200912010132006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-200912010072006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo