TRAJE DELOŽACIJA JABUKE, POLICIJA OGRADILA PROSTOR, IZNOSI SE IMOVINA: / 'Meni je ovo super, tu sad treba napraviti bordel'

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

'Jabuka nisu samo zidovi. To su ljudi, svjetonazor, ideja, emocija, glazba. Jabuka nastavlja živjeti u ovom ili onom obliku, to nam ne mogu uzeti', kaže zaposlenik

20.10.2020.
11:43
Sanjin Strukić/Pixsell
VOYO logo

U Zagrebu je u tijeku deložacija kultnog kluba Jabuka. Policija je ogradila područje oko objekta, a iz kluba se iznose stvari. Epilog je to dugogodišnjeg spora između voditelja Jabuke i Grada Zagreba koji je sada preuzeo prostor.

Iako je gradonačelnik Milan Bandić najavio da će se raspisati novi natječaj te da će Jabuka ostati noćni klub, malo tko zasad u to vjeruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

TUŽNA DELOŽACIJA JABUKE: Policija iznijela stvari iz kluba, na mjestu događaja i Juričan

Image

TUŽNA DELOŽACIJA JABUKE: Policija iznijela stvari iz kluba, na mjestu događaja i Juričan

Mario Stojanović 19 godina je bio zaposlenik Jabuke, a danas je s tugom gledao kako se ona zatvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jabuka je zadnji bastion. Mothership iz kojeg su potekli drugi klubovi i razni bendovi, cijela jedna kultura je nastala ovdje. Sada to zbog nečijeg privatnog interesa dolazi kraju", rekao je za Večernji list i dodao kako je zadnja tri dana situacija jako emotivna.

"Mi smo otvorili svoja vrata, klub nije radio, ali su ljudi mogli ući. Užasno puno emocija i uspomena. Ne može netko to shvatiti tko nije kročio u Jabuku", opisuje Stojanović i zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jabuka nisu samo zidovi. To su ljudi, svjetonazor, ideja, emocija, glazba. Jabuka nastavlja živjeti u ovom ili onom obliku, to nam ne mogu uzeti."

'Ma, treba sve zatvoriti u Zagrebu'

Dario Juričan danas je ispred Jabuke potvrdio svoj ranije izrečen stav da taj prostor treba pretvoriti u bordel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meni je ovo super, mislim da treba sve zatvoriti u Zagrebu. Želim preuzeti ovaj klub i od njega napraviti bordel. Bordel treba u centru grada da gradonačelnik i njegovi prijatelji više ne moraju ići u Sloveniju", poručio je.

Podsjetimo, Općinski građanski sud u Zagrebu donio je 15. rujna 2020. rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad GSK Jabuka kao ovršenikom. Tada je najavljena deložacija i zatvaranje prostorija na Jabukovcu. Tijekom godina nagomilao se dug od oko 130 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo