TRAGEDIJA PETOGODIŠNJAKA: / "Predugo stojimo na mjestu, a bolest polako uzima svoje. Ante ima sve manje snage"

Image
Foto: Facebook/ "Molitva za Antu"

Roditelji mališana iz Novog Sela već godinama ustrajno pokušavaju pomoći svom sinčiću koji zbog svoje bolesti ne može ni gutati, ni govoriti, ni sjediti.

12.11.2015.
9:01
Facebook/ "Molitva za Antu"
VOYO logo

Mališan iz Novog Sela u Požeško-slavonskoj županiji već godinama čeka dijagnozu svoje bolesti. Riječ je o 5-godišnjem Anti Čeniću koji je u sve težem stanju, a još od ranije nije mogao ni gutati, ni govoriti, ni samostalno sjediti, piše 034portal. "Predugo sve to traje. Još uvijek nemamo dijagnozu za našeg Antu, a to znači da mu se ne može pružiti adekvatno liječenje. Tko zna, možda postoji jednostavan način da se, primjerice, bolest mišića zaustavi ili izliječi. Ovako predugo stojimo na mjestu, a bolest polako uzima svoje", kazao je Antin tata Krešimir dodajući kako dječak ima sve manje snage.

Kako bi pomogli svom sinčiću roditelji su krv već slali na analizu u Francusku, no ona nije dala rezultate pa su se sad odlučili za utvrđivanje bolesti pomoću genetske analize u laboratoriju u njemačkom Rostocku. Za to im je potrebno 3.900 eura, odnosno oko 29 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put u Njemačku 29.000 kuna

"Genetska analiza u Njemačkoj obuhvaća daleko širu paletu bolesti tako da se nadamo da ćemo, nakon toliko vremena, ipak saznati od čega naš Ante boluje", kazao je tata Krešimir ističući kako još nemaju dovoljno novca jer su do sada prikupili tek 15 tisuća kuna.

U akciji prikupljanja novca pomažu im i njegove kolege, a zahvaljuju se i svima drugima koji jesu ili bi pomogli, piše portal034. Ako želite pomoći malenom Anti Čeniću, novac možete uplatiti na žiro-račun Natalije Čorak Čenić, Zagrebačka banka: HR7123600003115472252. Ostale informacije možete potražiti na Facebook stranici Molitva za Antu "Prayers for Ante".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

034portal/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo