Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
nezaobilazan na badnjak /

Tradicionalna i moderna inačica: Donismo vam recept za bakalar bez kojeg Badnjak nije isti

Za one koji su ga kupili, a ne znaju još kako bi ga najukusnije pripremili evo nekoliko poduka chefa jednog poznatog dubrovačkog restorana

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Bakalar prehrambena delikatesa broj jedan, koju Hrvati za vrijeme božićnih blagdana najviše kupuju. Mi vam zato donosimo jedan tradicionalni recept, ali i njegovu egzotičnu inačicu

Znači priprema se kupka prvenstveno da omekša, dva dana stoji u vodi, nakon toga ga treba izvadit, ocijedit i istući", objašnjavam nam Jadran Tutavac, chef  jednog poznatog dubrovačkog restorana.

Tradicionalni bakalar, objašnjava, ne može bez petrusina, češnjaka i maslinovog ulja. Još jedan važan sastojak je krumpir, bez kojeg bakalar ne može. Potrebno je i očistiti bakalar da nema niti jedna kost.

"Ubacili smo sve sastojke i sad je potrebno dobro izgnječiti i to je završen naš dubrovački bakalar", pokazuje  nam Tutavac. Na pitanje kako se radi moderna inačica ovog jela, Tutavac objašnjava:

"Imamo zapečeni krumpir s jajima , kuhani bakalar, stabljike celera, češnjaka i petrusina, napravit ćemo malu salatu od toga koju ćemo složiti na zapečeni krumpir. Par listića salate na vrh i to bi bilo to", zaključuje Tutavac.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike