PROSVJED I DALJE OPCIJA / Topolnjak za RTL o sastanku s premijerom: 'Svi smo bili glasni'

Očekivali da će doći s ponudom koja je veća u odnosu na onu prije

27.10.2022.
16:57
VOYO logo

Kako je izgledao sastanak sindikata i Vlade i je li bilo povišenih tonova ili ultimatuma, Dajani Šošić otkrio je predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak.

Ističe kako su pregovori bili konstruktivni, ali i jako iscrpljujući, a upitan jesu li ili nisu zadovoljni, navodi kako većina članova nije zadovoljna. "To je premalo u odnosu na cijene artikala, energenata i u odnosu na inflaciju. Mi jesmo očekivali više, smatramo da naši zahtjevi nisu bili nerealni. Ali eto što smo uspjeli dogovoriti, to je to", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče toga djeluje li kao da je premijer već došao s tom ponudom ili su pak sindikati uspjeli doprijeti do njega, Topolnjak govori: "Pa mi smo očekivali da ako premijer dođe, da će doći s nekom ponudom koja je trebala biti veća u odnosu na ono što smo imali. Tako da smo očekivali da će nam premijer dati ponudu koja će u ovoj godini biti veća".

Upitan o najglasnijima sa sastanka ističe kako su svi bili glasni. "Svima nam je interes isti i svi se borimo za boljitak članova na isti način", kaže pa navodi kako, u slučaju da ih Vlada odbije, moraju se pripemiti daljnje sindikalne akcije, a to su najavljeni posvjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onda moramo znati da ćemo sigurno krenuti i u štrajk", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo