TOMO MEDVED U BOLNICI / Ministar branitelja hospitaliziran zbog neugodne zaraze rotavirusom: Danima je imao temperaturu preko 40°C

Image
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved od prošloga je tjedna hospitaliziran zbog zaraze rotavirusom

2.5.2022.
19:34
Sanjin Strukic/Pixsell
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i ministar branitelja Tomo Medved završio je prije nekoliko dana u bolnici zbog ozbiljnih zdravstvenih problema. "Ima rotavirus i dobro se osjeća. Prebačen je u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Vjerujem da će se oporaviti za par dana", otkrio je nakon sjednice Nacionalnog vijeća i Predsjedništva HDZ-a Andrej Plenković.

Neugodni simptomi rotavirusa

To su potvrdili za Večernji i iz Ministarstva hrvatskih branitelja, dodavši kako je Medved hospitaliziran prošlog tjedna. No, doznaje se kako je ministar još prošlog utorka primljen na KBC Rebro, a ubrzo i prebačen u Infektivnu kliniku sa simptomima rotavirusa. Navodno je danima imao temperaturu višu od 40 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PLENKOVIĆ SE SLAŽE S NJIM? /

Tomo Medved: 'Vjerujem da će Ministarstvo hrvatskih branitelja ostati zasebno'

Image
PLENKOVIĆ SE SLAŽE S NJIM? /

Tomo Medved: 'Vjerujem da će Ministarstvo hrvatskih branitelja ostati zasebno'

Inače, rotavirus uzrokuje gastroenteritis. Osim visoke temperature simptomi povezani s ovom zarazom su povraćanje i bol u trbuhu. Liječenje se uglavnom sastoji od rehidracije, odnosno vraćanja izgubljene tekućine u organizam.

Propustio važne obljetnice

Zbog toga je propustio obilježavanje 27. obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak. Nije ga bilo ni na nedavnoj obljetnici osnutka 4. gardijske brigade Pauci, koju inače ne propušta. Umjesto njegova dolaska, pripadnici 3. gardijske brigade kune su također dobili njegovu pisanu čestitku. Ministra branitelja nije bilo niti u Borovu, gdje je odana počast dvanaestorici ubijenih hrvatskih redarstvenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Medved je i ranije imao problema sa zdravljem. Prije tri godine je zbog problema sa srcem hospitaliziran u KB Dubrava, gdje mu je napravljen manji zahvat na koronarnim arterijama. Tri godine ranije u bolnici je završio zbog visokog krvnog tlaka. U Domovinskom ratu je bio tri puta ranjavan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo