DRUŠTVENA ODGOVORNOST / Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

Image

Krajem svake kalendarske godine uobičajeno se u trgovinama prodaju pirotehnička sredstva, čije je korištenje dopušteno u određenim razdobljima, sukladno odredbama zakona. No, trgovački lanac Tommy odlučio se na hvalevrijedan potez.

2.12.2022.
11:06

"Iako imamo pravo i mogućnost prodaje pirotehničkih sredstava, ove smo godine, kao odgovorna kompanija, odlučili da u prodajnom asortimanu uopće nećemo nuditi takvu
vrstu proizvoda, niti će takve proizvode biti moguće kupiti u Tommyju. Želimo na ovaj način dati svoj doprinos očuvanju zdravlja ljudi, kao i zaštiti životinja od
neželjenih posljedica koje nastaju korištenjem pirotehnike", poručili su iz Tommyja.

"Svojim primjerom želimo pokazati cjelokupnoj javnosti da korištenje pirotehničkih sredstava donosi velike rizike i često uzroči štetne posljedice za ljude, životinje i okoliš", dodali su.

Podsjetimo, pirotehnička sredstva kategorije F1, F2 i F3 tj. petarde dozvoljeno je prodavati u maloprodaji od 15. prosinca do 1. siječnja i to samo u prodavaonicama oružja i streljiva ili u prodavaonicama koje imaju odobrenje za prodaju pirotehničkih sredstava.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama