RJEŠENJE ZA PROMETNI KAOS? / Tomašević najavio gradnju javne garaže s 800 parkirnih mjesta i na tri etaže u centru Zagreba

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

'Izgradnjom ove garaže smanjit će se priljev vozila u najuži centar Zagreba', tvrdi Tomislav Tomašević

28.2.2024.
13:04
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je danas da Grad Zagreb pokreće prometni projekt javne garaže na lokaciji ispod srednjoškolskog igrališta u Klaićevoj kojim bi se u tom dijelu grada trebao riješiti dugogodišnji problem nedostatka parkirališnih mjesta u tom dijelu grada, priopćili su iz Grada.

Image
Foto: Grad Zagreb

Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je danas da Grad Zagreb pokreće prometni projekt javne garaže

“Ovo je projekt koji se obećava već desetljećima, posljednjih 20-ak godina se o njemu priča, no nije se ništa poduzelo. Mi to mijenjamo, izgradit ćemo javnu garažu s oko 800 parkirnih mjesta na tri podzemne etaže”, najavio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored javnih garaža u zapadnom dijelu centra grada, dodaje Tomašević, takav je da nema dovoljno garažnog kapaciteta kojim bi se zatvorio prsten oko užeg središta grada. “Izgradnjom ove garaže smanjit će se priljev vozila u najuži centar Zagreba”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Image
POGLED NA SVEČANU LOŽU /

Tomašević došao na Maksimir prvi put nakon što je potpisao ugovor o stadionu

Image
POGLED NA SVEČANU LOŽU /

Tomašević došao na Maksimir prvi put nakon što je potpisao ugovor o stadionu

Suvremeni arhitektonski izričaj

Javna garaža će biti oblikovana sukladno načelima suvremenog načina gradnje, koristeći suvremeni arhitektonski izričaj, visoke tehnološke i estetske razine, usklađene s konzervatorskim uvjetima, krajolikom i okolnom gradnjom, vodeći računa o funkcionalnosti i ekonomičnosti garaže. Uz osiguravanje više kolnih i pješačkih ulaza/izlaza iz garaže te pristupačnosti osobama s invaliditetom i osobama smanjene pokretljivosti, sastavni dio projektne dokumentacije je i prikaz cjelovitog rješenja čestice s hortikulturnim rješenjem, kažu iz Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Garaža će biti izgrađena ispod sadašnjega srednjoškolskog igrališta, a po njenom dovršetku samo igralište bit će osuvremenjeno novim sadržajima. Na igralištu će biti osigurani sportski tereni za atletske discipline, atletska kružna staza, skakalište za skok u dalj i troskok, vježbalište sa spravama ili poligon s preprekama, igrališta za sportove s loptom, igrališta za rukomet i mali nogomet te igrališta za košarku.

Sljedeći će tjedan biti pokrenut otvoreni postupak javne nabave za odabir projektanta za izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta za izgradnju garaže Klaićeva. Rok izrade projekta je 9 mjeseci od dana potpisa zapisnika o uvođenju u posao, a procijenjena vrijednost usluge je 650.000,00 eura (bez PDV-a).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo