Tomislav Karamarko se pokunjeno ispričao

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ispričao se za izjavu u kojoj je za Vladu Zorana Milanovića kazao da se ponaša autistično.

30.4.2013.
18:59
VOYO logo

"Dragi prijatelji, iskreno mi je žao zbog moje neprimjerene izjave. Nisam imao namjeru nikoga uvrijediti ili se rugati ljudima i djecom oboljelima od autizma. Ispričavam se vama, vašim obiteljima i svima koji boluju od autizma. Molim da prihvatite moju ispriku", napisao je Karamarkona svom službenom Facebook profilu.

Inače, Facebook grupa "Pomozimo djeci s invaliditetom" prije nekoliko je sati na svojim službenim stranicama na društvenoj mreži objavila otvoreno pismo Tomislavu Karamarku u kojem su šefu HDZ-a poručili da autizam nije bolest već neurobiološki poremećaj rada mozga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U kontekstu u kojem ste koristili riječ autizam i autistični - iste ste koristili kako bi uvrijedili članove Vlade. U našem bogatom hrvatskom rječniku imate čitavu paletu riječi kojima možete opisat nečije stanje bez da uvrijedite osobe koje takve uvrede nisu zaslužile.

Ovim putem Vas moramo upoznati i s činjenicama, poradi budućeg razumijevanja autizma i autističnog poremećaja, da osobe s autizmom nisu u stanju lagati, krasti i vrijeđati te primati plaću koju nisu zaslužili jer se nigdje ne mogu ni zaposliti niti su u stanju bilo koju osobu po bilo kojoj osnovi uvrijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražimo od Vas da se putem svih javnih medija ispričate svim osobama s autizmom i njihovim obiteljima te da se u budućem radu brinete više o osobama s autizmom i o tome kako žive i oni i njihove obitelji u ovoj državi!", poručuju Karamarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo