'to je odgovoran čin' / Tomislav Karamarko podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade

Tomislava Karamarka podnio je ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade te pozvao Božu Petrova i Tihomira Oreškovića da učine isto

15.6.2016.
16:21
VOYO logo

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je na javnoj sjednici odlučilo da je Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa.

Iako je prvotno njegovo obraćanje najavljeno u Banskim dvorima, ipak je prije pola sata premješteno u središnjicu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zadovoljan sam i nezadovoljan onim što je Povjerenstvo reklo. Nezadovoljan sam jer su utvrdili sukob interesa, a zadovoljan jer je taj sukob interesa utvrđen na nekom sasstanku Vlade na kojem nije bilo zapisnika. Dakle, u sukobu interesa sam jer imam stav. Mislim da je ta odluka isforsirana pritiskom, ne znak koga, i mislim da ću je potpuno pobiti na sudu. Ta odluka kaže da sam na sukobu interesa jer sam kazao nešto na neformalnom sastanku". 

"Sutrašnji dan je dan kada ćemo glasovati o opozivu premijera Tihomira Oreškovića zbog nefunkcionalnosti Vlade, odnosa Mosta prema senior partneru i došli smo do ruba tolerancije takvog ponašanja. Prema tome, smatramo da je moglo biti mnogo bolje i da smo mogli mnogo više nepraviti. Ovaj folklor, kojeg gledamo zadnjih mjesec dana, mora se prekinuti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije nekoliko dana sam najavio da ću podnijeti ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Ja sam to učinio i sada činim pred hrvatskom javnošću. Podnosnim ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade. Odlazim iz Vlade RH i očekujem da će to napraviti i Božo Petrov i Tihomir Orešković jer to je odgovoran čin", istaknuo je. 

"Ovo je jedan simboličan čin. Nemojmo se više mrcvariti. Dajmo šansu drugim ljudima", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odluka o ostavci je nastala kao posljedica odnosa u Vladi. U slučaju Povjerenstva, borit ću se do kraja. Pravni stručnjaci koji su gledali tu odluku kazali su mi da je sve to skupa dosta neozbiljno".

"Razgovaramo već neko vrijeme s potencijalnim političkim suradnicima. Mogu vam reći da to ide vrlo dobro. Svi oni koji žele stabilizirati Vladu, dobrodošli su. Vrijeme je da se prestanemo baviti ovim sekundarnim, perifernim stvarima, a usmjerimo se na gospodarstvo", komentirao je HDZ-ove trenutne pregovore sa zastupnicima oko preslagivanja saborske većine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo