'Planned Parenthood' / Tomašić pisala Schulzu, prosvjeduje zbog organizacije uplete u skandal prodaje dijeloa tijela

Image

Kako se podsjeća u priopćenju upućenom u petak iz njezina ureda, prema Povelji o temeljnim ljudskim pravima EU ljudsko tijelo i pojedini dijelovi ljudskog tijela ne smiju biti izvor financijske dobiti

2.10.2015.
16:36
VOYO logo

Europarlamentarka Ruža Tomašić uputila je pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu u kojem, zajedno s pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, prosvjeduje zbog pokroviteljstva Europskog parlamenta nad međunarodnom organizacijom "Planned Parenthood", upletenoj u nedavno otkrivene skandale prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja.

Kako se podsjeća u priopćenju upućenom u petak iz njezina ureda, prema Povelji o temeljnim ljudskim pravima EU ljudsko tijelo i pojedini dijelovi ljudskog tijela ne smiju biti izvor financijske dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budući da je ta organizacija prekršila povelju EU-a, Tomašić smatra da bi joj trebalo ne samo zabraniti organiziranje i sudjelovanje na službenim događanjima unutar europskih institucija, nego i u potpunosti zabraniti djelovanje na području EU-a, barem dok ne završi istraga.

Tomašić se u pismu posebno osvrnula na događaj koji ta organizacija organizira 14. listopada uz pokroviteljstvo Europskog parlamenta pod nazivom "Djevojčice i ciljevi održivog razvoja", te izrazila čuđenje pomanjkanjem bilo kakve reakcije europskih institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo