TOMAŠIĆ NAKON VELIKE POBJEDE U EU PARLAMENTU: /

'Komisija nas je htjela posvađati, ali nisu nam mogli ništa'

Image
Foto: Twitter

Hrvatska europarlamentarka čije je izvješće prihvaćeno u Europskom parlamentu predstavljat će Europski parlament o trijalogu o izlovu plave ribe s Europskom komisijom i Vijećem

13.11.2018.
21:47
Twitter
VOYO logo

U Europskom parlamentu prihvaćeno je izvješće hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu Ruže Tomašić o planu izlova male plave ribe.

"Izvješće znači jako, jako puno, jer u hrvatskoj ribarskoj industriji, s prerađivačkom industrijom, radi više od 10.000 ljudi. Dakle, 10.000 radnih mjesta. Da nije usvojeno izvješće ili da je izmijenjeno, onda bi Komisija implementirala kvote, a to je oko 60 posto hrvatskog ribarstva", istaknula je zastupnica Tomašić za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUŽA TOMAŠIĆ SRUŠILA PLAN EUROPSKE KOMISIJE: ‘Ne mogu vjerovati da su takvo što uopće predložili’

Povećane kvote Crnoj Gori i Albaniji

Europarlamentarka istaknula je da inzistiranje na kvotama sigurno nije radi interesa ribara Jadrana, jer da je onda ne bi o tome razmišljala, te kako je to prestrašno, prerigorozno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želi li Komisija da neke druge kompanije uvoze ribu iz trećih zemalja, ne znam. Ali znam sigurno da su povećali kvote državama trećih zemalja, kao Crnoj Gori i Albaniji", izjavila je Ruža Tomašić.

RUŽA TOMAŠIĆ DOBILA NOVU ULOGU U EUROPSKOM PARLAMENTU: Bit će na čelu treće najveće grupacije

'Komisija je govorila Talijanima jedno, nama drugo, Slovencima treće'

"Problem je bio u tome da nas je Komisija zavađala. Komisija je govorila Talijanima jedno, nama drugo, Slovencima treće. Kad smo vidjeli što se događa, jer nikako se nismo mogli dogovoriti, poslala sam dopis talijanskim ribarima, pokazala im izvješće točno o čemu je, kako je, oni su par stvari bili izmijenili. Naša Vlada se s tim složila, naši predstavnici ribara su se s tim složili, slovenski ribari su se s tim složili i Komisija nam nije mogla ništa", komentirala je za Dnevnik.hr poznata hrvatska političarka.

"Jedino što smo uspjeli dobro je što su Talijani tražili da bude tri posto i da referentna godina bude 2017. A to je zato što su oni tada izlovili najviše ribe. Naši ribari su počeli s tim da paze da izlovljavaju manje i počeli su s tim 2014. Kad bi uzeli 2017, bili bi kažnjeni", napomenula je Ruža Tomašić koja će kao predstavnica Europskog parlamenta ići na trijalog s Komisijom i Vijećem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo