Sad joj je lakše / Tomaševićeva supruga progovorila o nasilju: 'Nasrnuo je na mene, šamarao me i gurnuo na radijator...'

Image
Foto: Pixsell

Brak koji je trajao 37 godina nije bio ni blizu idile

24.1.2020.
21:42
Pixsell
VOYO logo

Nakon nepravomoćne presude požesko-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću oglasila se i njegova supruga Mara Tomašević. Kazala je kako nije baš zadovoljna ishodom.

Sud u Slavonskom Brodu Tomaševića je nepravomoćno proglasio krivim zbog nasilja nad suprugom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam baš zadovoljna ishodom, ali tako su nam regulirani zakoni i štite zlostavljače. No, treba makar i ovako mala kazna, neka vide žene da trebaju prijaviti", rekla je Mara Tomašević.

Iskreno je progovorila za Jutarnji list te rekla kako je prvi udarac dobila još na maturalnom putovanju. Išli su zajedno u Ugostiteljsku školu gdje se ona školovala za kuharicu, a on za konobara. Tada nije bila ni punoljetna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udario me pred svim đacima i profesorima. Bili smo još na početku veze. On je bio ljubomoran i jednostavno je htio ispasti frajer pred svima i pokazati kako ima vlast nada mnom. Moja tadašnja prijateljica me molila da mu to oprostim i da nastavimo dalje. Da ona nije inzistirala, vjerujem da se nikad ne bismo pomirili. Jednostavno je nju molio da utječe na mene", rekla je Mara. 

Zlostavljanim je ženama poručila da potraže pomoć nakon prvog udarca

Hodali su dvije godine, a nakon završene škole on je otišao u vojsku. Na jednom su se dopustu oženili. Tada je bila pet mjeseci trudna. Brak koji je trajao 37 godina nije bilo ni izbliza idiličan. Vrhunac sukoba bio je potkraj 2017. kad mu je napomenula da ga je nazvala ljubavnica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao je kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga upitala: 'Jel’ te to ona zove?' Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami. Nakon što sam se pribrala, obukla sam se, sišla dolje i rekla mu da idem na policiju, na što je on opsovao i rekao: Idi!", ispričala je Mara. 

U optužnici stoji da je Alojz nju nazvao luđakinjom i ludom kravom, stiskao je, šamarao i prijetio da će joj rasparati grkljan. No, bilo je sve gore i gore. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom ju je žena s kojom je Alojz bio grebala po licu i rukama dok je Maru držao Alojz. Tada je shvatila da joj je svega dosta. 

"Sad se osjećam slobodno i bez straha dolazim kući. Žao mi je što sam tolike godine trpjela da bi me on na kraju prevario", zaključila je Mara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlostavljanim je ženama poručila da potraže pomoć nakon prvog udarca. 

"Tko jednom udari, ponovit će", rekla je Mara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo