Školska prehrana / Tomašević predstavio jedan od 'najdražih projekata'. Bit će realiziran u sljedećih 18 mjeseci

Image
Foto: Pixsell

Gradonačelnik Tomislav Tomašević sudjelovati će na Seminaru o prehrani i zelenoj javnoj nabavi hrane u osnovnim školama Zagreba . Seminar se održava s ciljem upoznavanja djelatnika osnovnih škola s aktualnostima u organizaciji školske prehrane. Predstaviti će se pilot projekt "Zelena javna nabava hrane u školama grada Zagreba" koji ima za cilj uvođenje ekološke i lokalno proizvedene hrane u gradske osnovne škole

16.3.2023.
10:41
Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević pozdravit će prisutne ravnatelje i djelatnike škola na seminaru o prehrani i zelenoj javnoj nabavi hrane u osnovnim školama Grada Zagreba.

Predstaviti će se pilot projekt "Zelena javna nabava hrane u školama grada Zagreba" koji ima za cilj uvođenje ekološke i lokalno proizvedene hrane u gradske osnovne škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na interes, posebno ravnatelja, projekt će biti realiziran u sljedećih 18 mjeseci.

"Ovo mi je jedan od najdražih projekata. Volio bih da djeca jedu zdravu, organsku hranu. Ovime potičemo lokalne proizvođače da se približe Gradu", rekao je gradonačelnik te dodao kako je ovo velika prilika za OPG-ovce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenuo je kako projekt kreće kada se odaberu škole koje će sudjelovati , uvedeno je 15.000 više obroka za djecu, ali nažalost sve škole nemaju uvjete za dati tople obroke učenicima.

"Sav novac koji grad Zagreb sad mora manje plaćati, ići će za osiguravanje toplih obroka djeci, u koliko god škola je moguće", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada nemaju točne informacije koliko je škola u pitanju, jer se čeka natječaj države kojim će se financirati kuhinje u školama.

Grad Zagreb osigurao je 500. 000 eura za proširenje kuhinja u školama kao i za osiguranje toplih obroka, a namjera je smanjiti pekarkske proizvode za učenike, te se u sklopu projekta kreiraju jelovnici s hranom koja bi bila u isto vrijeme zdrava, ali i da ju djeca vole jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je otkupiti hranu od lokalnih proizvođača, a OPG-ovci će prije znati tko će sudjelovati u projektu kako bi mogli pripremiti proizvode iz organske proizvodnje koji će biti glavni u budućim jelovnicima u školama.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo