TOMAŠEVIĆ OTKRIO KOLIKU JE IMAO PLAĆU / ‘To su namjerne laži i klevete. Ovakva kampanja još nije viđena!’

Image
Foto: N1

Tomislav Tomašević održava završnu konferenciju za medije: ‘U nedjelju je potrebno reći glasno ne kampanji koju je vodio moj protukandidat, kampanji huškanja, mržnje, straha,

28.5.2021.
9:15
N1
VOYO logo

Gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević, uz potporu kandidata za zamjenicu, odnosno zamjenika gradonačelnika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta te predstavnika stranaka koalicije Možemo! – Zagreb je NAŠ! – Zelena alternativa ORaH – Nova ljevica – Za Grad!, održao je ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba završnu konferenciju za medije prije izborne šutnje.

“Borimo se za zeleniji Zagreb, učinkovitiji Zagreb i transparentniji Zagreb. U nedjelju su povijesni izbori, jer će nakon 20 godina Zagreb dobiti novog gradonačelnika i pozivamo sve građane da izađu na izbore. Vjerujemo da ćemo pobijediti i svakome ćemo nakon ovih izbora moći gledati u oči. Obećali smo pozitivnu kampanju, a mi svoja obećanja ispunjavamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Potreban je mali korak da se Zagreb oslobodi korupcijske hobotnice. U nedjelju je potrebno reći glasno ne kampanji koju je vodio moj protukandidat, kampanji huškanja, mržnje, straha, dezinformiranja i kampanji u kojoj se demonizira političke suparnike. Pozivamo građane da glasaju za budućnost, a ne za prošlost i da glasaju za prave promjene”, rekao je Tomašević.

Image
TOMAŠEVIĆ UZVRAĆA UDARAC ŠKORI: /

‘Sve ste dužni HDZ-u, vratite stan!’; Škoro tvrdi: ‘Još uvijek mi ništa nisu našli’

Image
TOMAŠEVIĆ UZVRAĆA UDARAC ŠKORI: /

‘Sve ste dužni HDZ-u, vratite stan!’; Škoro tvrdi: ‘Još uvijek mi ništa nisu našli’

Financiranje i plaća

Nakon kratkog obraćanja Tomašević je odgovarao na pitanja novinara. Postavljeno je pitanje o tome koliko je uzeo novaca, o financiranju i plaći koju je primao u udrugama, na što je Tomašević ponovio koliko je zarađivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Opet. Kao prvo, plaću u Zelenoj akciji sam imao 6700, u Institutu je bila 9000 kn neto, klevete da je bila 24 tisuća kuna bruto, to nije krivo čitanje imovinske kartice, to su namjerne laži i klevete. Što se tiče ovih milijardu kuna pozivam sve institucije, DORH, Sherlocka Holmesa, Poirota, ako netko ima ikakav dokaze neka to pokaže. Ovakva kampanja nije još viđena. Vjerujem da će građani Zagreb reći glasno ne ovakvoj kampanji. Ovo je tragikomično i tome treba reći ne”, rekao je Tomašević.

Ustvrdio je da je Hrvatska politika dosegnula je novo dno. “Vjerujem da ćemo uskoro ući u ovu zgradu kao nova uprava”, rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije dobio nikakve prijetnje

Na pitanje hoće li druga strana biti kažnjena, Tomašević je rekao kako vjeruje da hoće. “Prošao sam gotovo svaku gradsku ulicu, prošli smo gotovo svaki dio ovog grada. Fokusirali smo se na razgovore s građanima, uključili smo oko 10 tisuća građana u program. Ponosan sam na ljude koji su sudjelovali u kampanji. Mi svoje birače pokušavamo motivirati da izađu na izbore na optimizmu i nadi, neki su odlučili svoje kandidate mobilizirati”, rekao je.

Tvrdi da nije imao nikakvih prijetnji te da se osjeća sigurno u Zagrebu. “Što se tiče postupanja policije, oni su procijenili da je potrebno osiguravati neko naše javno okupljanje”, istaknuo je. “Svaki glas nam je u nedjelju bitan, svaki glas znači da imamo legitimitet za promjene i dokaz da ovakva kampanja huškanja ne može proći”, rekao je Tomašević na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo