KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA /

Klisović izabran za predsjednika Skupštine Grada Zagreba, potvrđen i izbor potpredsjednika

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

"Vjerujem da ću u svom radu imati podršku, Skupštinu ću voditi uz puno poštivanje političkih različitosti i mišljenja", rekao je Klisović

17.6.2021.
10:06
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Danas u 10 sati održat će se konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba. Prema sporazumu koji su potpisali platforma Možemo! i SDP, SDP je dobio mjesto predsjednika Gradske skupštine i četiri odbora.

Gradskom skupštinom predsjedat će SDP-ov Joško Klisović, a dva potpredsjednika bit će iz Možemo! i partnera. Od 18 odbora, u četiri će biti predsjednici iz redova SDP-a, a ostalo pripada Možemo i partnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Konstituirajuća sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba

Izabrani su članovi Mandatno-imunitetnog povjerenstva te se sjednica nastavlja u 10.30 sati. Predsjednik MiP-a je Igor Peternel. Peternel je otkrio tko će koga mijenjati  u Skupštini. Marija Krnić, Ana Profeta, Marin Žiković, Gordan Bosanac i Branko Ančić u Skupštini će biti umjesto Tomaševića i njegovih zamjenika, Urše Raukar i još jednog zastupnika Možemo.

Rada Borić će voditi sjednicu dok ne bude izabran predsjednik gradske skupštine. Borić je pročitala tekst prisege. Za predsjednika je potom izabran većinom glasova Joško Klisović koji je preuzeo vođenje sjednice nakon himne - 43 glasova je bilo za, troje je bilo protiv, nitko nije bio suzdržan. Održana je minuta šutnje za poginule u ratu, stradale u potresu i preminule od covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da ću u svom radu imati podršku, Skupštinu ću voditi uz puno poštivanje političkih različitosti i mišljenja. Svi mi igramo u istom timu da bismo za građane došli do rezultata koje priželjkujemo, a to je bolji život", rekao je Klisović u uvodnom govoru te najavio da će se sjednica nastaviti nakon pauze.

"Nismo mi danas zvijezde, nego gradski zastupnici. Vjerujem da će se konstituirati Skupština izborom predsjednika, a to je Joško Klisović. Jasno je utvrđena većina, nadam se da će sve proći protokolarno i da će Skupština već u prvoj polovici srpnja imati sjednicu", rekao je uoči početka sjednice gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Izbor potpredsjednika

Nakon pauze uslijedio je izbor potpredsjednika. Predloženi su Ivana Kekin, Teodor Celakoski, Mislav Herman i Igor Peternel. Miroslav Škoro o izboru Igora Peternela kao potpredsjednika. "On je naš prijedlog, mi ćemo podržati sve druge prijedloge", rekao je. Svi su izabrani.

O imenovanjima u Holdingu

Tomašević je rekao je da se traže prijelazna rješenja kako ne bi ostali bez ikakvih automobila poništavanjem natječaja. Osvrnuo se opet na imenovanja u Zagrebačkom Holdingu. "Odluka o imenovanju je pravno valjana i upisana u registar Trgovačkog suda. Vidite da je tu kolizija između dvaju zakona. Dosadašnja praksa je bila da se smatralo kako je Zakon o lokalnoj samoupravi zakon koji je kasnije donesen i koji je to sve uredio", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U situaciji u kakvoj jesmo bilo je nužno hitno djelovanje. Trebali smo nekoga tko dobro poznaje sustav. Većinu članova Uprave ćemo imenovati na javnom natječaju koji ide vrlo brzo", dodao je Tomašević.

Image
VELIKA KOALICIJA /

Tko su tehnomenadžeri koji će sa zelenom ljevicom voditi Zagreb, zašto su šljakeri dobili otkaz i kako pronaći Supermena?

Image
VELIKA KOALICIJA /

Tko su tehnomenadžeri koji će sa zelenom ljevicom voditi Zagreb, zašto su šljakeri dobili otkaz i kako pronaći Supermena?

Pogledajte Net.hr-ov komentar tjedna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo