ZA CVIJEĆE I TRADICIONALNE PROIZVODE / Tomašević odlučio da za blagdan Svih Svetih budu sajamski dani: 'Želim da se nesmetano može odvijati prodaja'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Od drugih tema, govorio je i o rekonstrukciji zgrade kazališta u Frankopanskoj ulici gdje je uloženo 5 milijuna eura od čega je samo 10 posto financirano iz Fonda solidarnosti jer je rekonstrukcija počela prije potresa, dok su iz gradskog proračuna izdvojena 4,5 milijuna eura. Tomašević je istaknuo da je u javno savjetovanje upućen prijedlog nove odluke kojom se dosad, dijelu građana, financirao trošak vodnih priključaka za obiteljske kuće

17.10.2023.
13:58
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da će za blagdan Svih Svetih, 1. studenog, proglasiti sajamske dane pa će se nesmetano moći odvijati prodaja cvijeća i drugih tradicionalnih proizvoda.

“Kao što sam to napravio na blagdan Velike Gospe, sada ću i za blagdan Svih svetih proglasiti sajmene dane, tako da se nesmetano može odvijati prodaja”, rekao je Tomašević na konferenciji za novinare u Dramskom kazalištu Gavella kojeg je obišao uoči skorog otvorenja nakon obnove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rekonstrukciju zgrade kazališta u Frankopanskoj ulici po riječima gradonačelnika uloženo je 5 milijuna eura od čega je samo 10 posto financirano iz Fonda solidarnosti jer je rekonstrukcija počela prije potresa, dok su iz gradskog proračuna izdvojena 4,5 milijuna eura.

Image
OD POTRESA 3 GODINE /

Školu zbog obnove sele na Velesajam, roditelji na nogama. Tomašević opleo: 'Tko ima bolju ideju, da čujem'

Image
OD POTRESA 3 GODINE /

Školu zbog obnove sele na Velesajam, roditelji na nogama. Tomašević opleo: 'Tko ima bolju ideju, da čujem'

Tomašević je istaknuo da je u javno savjetovanje upućen prijedlog nove odluke kojom se dosad, dijelu građana, financirao trošak vodnih priključaka za obiteljske kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Obustava naplate troškova je uvedena 2017. godine, no odluka Gradske skupštine je bila da postoji limit novca za financiranje, pa neki koji su uvodili priključke nakon što je potrošen limit iz gradskog proračuna, nisu dobili refundacije”, rekao je.

Cilj odluke je, poručio je, da se "ispravi dosadašnja nepravda", pa će besplatne vodne priključke dobiti sve obiteljske kuće u budućnosti, ali će grad refundirati troškove priključaka svima koji su ih od 2017. uvodili, a nisu dobili refundaciju troškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na javnom natječaju za novu pročelnicu Gradskog ureda za upravljanje imovinom i stanovanjem izabrana Željka Grgić, izvijestio je.

POGLEDAJTE VIDEO: Održani su prvi sajamski dani. Nakon mise, svi pohrlili na suvenire. Ovako je to danas izgledalo na Mariji Bistrici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo