je li natjecanje održivo / Tomašević o Snježnoj kraljici i klimatskim promjenama: 'Morat ćemo o svemu razgovarati'

Image
Foto: J.Galoić/L.Stanzl/Pixsell

Drugo godinu za redom otkazala se utrka na Sljemenu, ove godine staza nije izdržala zbog previsokih temperatura. Zagreb je ove godine smanji iznos kojim je sufinancirana utrka

9.1.2023.
14:39
J.Galoić/L.Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak se tijekom otvorenja nove školske zgrade XII. gimnazije osvrnuo na otkazivanje sljemenske utrke i drugu godinu zaredom.

"Ja sam u kampanji najavljivao da će Grad razmotriti daljnje javno financiranje (snježne kraljice op.a). Grad je 2017. financirao Snježnu kraljicu iz gradskog proračuna s 12,5 milijuna kuna, a postepeno smo to počeli smanjivati. Ove godine je to palo na 2,5 milijuna kuna. Grad nije organizator, niti suorganizator, nego sufinancira Snježnu kraljicu", rekao je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavio je da će razgovarati sa Skijaškim savezom i Vladom o održivosti tog natjecanja s obzirom na to da je zbog klimatskih uvjeta i ove godine i lani otkazana utrka jer su promjene donijele uvjete koji se nisu mogli ni zamisliti na Sljemenu u ovo doba godine.

Podsjetimo, druga utrka Snježne kraljica ove godine otkazana je zbog visokih temperatura i vjetra, staza na Sljemenu bila je u lošem stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo