tražio očitovanje / Tomašević o snimci na Svetom Duhu: 'Moguće da su tijela podmetnuta. Ravnateljica ima brojne otpore...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Smatra da je na policiji da utvrdi činjenice, jer ako je netko podmetnuo tijela i snimio ih, smatra da je to kazneno djelo i kaznena odgovornost. S obzirom da snimka nije autentična, poziva na provjeru gdje je zapravo nastala

29.4.2023.
12:39
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i predstavio je danas obnovljeni Jarun. Ovih su dana završili radovi u Aleji Matije Ljubeka na zagrebačkom Jarunu. Prvi put od izgradnje radila se nekakva rekonstrukcija. Gotovo 40 godina ništa se nije diralo, a onda su se asfaltirala 6.4 kilometra ceste i biciklističke staze.

Iz Grada Zagreba su uoči radova poručili da je cilj obnove popularizirati biciklistički i pješački promet te prvi put uvesti javni gradski prijevoz kao alternativu motornom prometu uz jezero. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povećan je broj parkirnih mjesta na ulazu u Jarun s tri strane. Svaki posljednji vikend u mjesecu bit će vikend bez automobila u Jarunu. To ćemo raditi idućih godinu dana i bit će to prijelazno razdoblje, a onda planiramo potpuno zabraniti automobile na Jarunu osim za one koji bi imali dozvolu", rekao je gradonačelnik.

Osvrnuo se i na snimke tijela u KB Sveti Duh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DINKA ŽIVALJ /

Glasnogovornica Zagreba o KB Sveti Duh: 'Moguće da je netko namjerno izvadio tijela iz hladnjača i slikao'

Image
DINKA ŽIVALJ /

Glasnogovornica Zagreba o KB Sveti Duh: 'Moguće da je netko namjerno izvadio tijela iz hladnjača i slikao'

"Tražio sam očitovanje ravnateljice KB Sv. Duh koji je tražila očitovanje šefa patologije. On tvrdi da se cijelo vrijeme poštuje pravilnik o postupanjima s umrlim bolesnicima. Po snimci da je oko sedam tijela bilo na podu i to bi bilo apsolutno kršenje pravilnika bolnice i predstavljalo bi grupnu povredu radnje dužnosti", priča Tomašević smatrajući da je zbog konteksta moguće da je snimka namještena.

"Zvuči nevjerojatno i morbidno, ali moguće je zbog konteksta. Šefica Svetog Duha je stupila na dužnost prije otprilike godinu dana i to je bila jedina bolnica u Gradu Zagrebu gdje su žene mogle ostvariti ustavno pravo na pobačaj. Zbog toga ona ima brojne otpore unutar i izvan bolnice", rekao je gradonačelnik te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila je preko 10 kaznenih prijava i sve su anonimne. Teoretski je zbog ovog konteksta moguće da su tijela podmetnuta. Stvar je i tajminga, snimka se objavljuje na dan kada ona prima nagradu Grada Zagreba".

Smatra da je na policiji da utvrdi činjenice, jer ako je netko podmetnuo tijela i snimio ih, smatra da je to kazneno djelo i kaznena odgovornost. S obzirom da snimka nije autentična, poziva na provjeru gdje je zapravo nastala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo