ISKAZAN INTERES ULAGAČA / Tomašević o povećanju kreditnog rejtinga: 'Ovo je dokaz da smo se hrabro uhvatili u koštac s naslijeđenim problemima'

Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Agencija za kreditni rejting povisila je Zagrebačkom holdingu rejting za jedan stupanj, s B na B+ razinu, uz pozitivne izglede. Tomašević je na Facebook stranicama Grada Zagreba objavio da je interes ulagača za obveznicu bio iznad svih očekivanja te je iznosio 480 milijuna eura

15.7.2023.
15:46
Zeljko Hladika/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević izjavio je u subotu da je povećanje kreditnog rejtinga Zagrebačkom holdingu dokaz da su provedene mjere restrukturiranja bile nužne te da su rezultati rješavanja naslijeđenih problemima potvrđeni od strane neovisnih stručnjaka.

Agencija za kreditni rejting Standard&Poor`s (S&P) povisila je Zagrebačkom holdingu rejting za jedan stupanj, s B na B+ razinu, uz pozitivne izglede, izvijestio je u petak Holding, navodeći da je povećanje uslijedilo nakon uspješne realizacije izdanja obveznica povezanih s održivim razvojem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tomašević je na Facebook stranicama Grada Zagreba objavio da je interes ulagača za obveznicu bio iznad svih očekivanja te je iznosio 480 milijuna eura, što je značajno premašilo potrebnih 305 milijuna eura.

Image
pohvalili se /

Standard&Poor's podigao kreditni rejting Zagrebačkom holdingu nakon izdavanja obveznica

Image
pohvalili se /

Standard&Poor's podigao kreditni rejting Zagrebačkom holdingu nakon izdavanja obveznica

"Ovo je ujedno i prva obveznica javnog sektora u Hrvatskoj povezana s održivošću, što je privuklo nove institucionalne investitore i odrazilo se na postignutu kamatnu stopu od 4,90 posto, što je izvrstan rezultat, budući da su procjene većine analitičara bile da će se ona kretati oko 6 posto”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačelnik je istaknuo da je Holding prvo gradsko poduzeće u srednjoj i istočnoj Europi koje je izdalo obveznicu povezanu s održivošću. Time, dodao je ne samo da provode zelenu tranziciju već postaju predvodnik i u financijskom sektoru.

Napomenuo je da je to treće povećanje rejtinga Zagrebačkog holdinga u zadnjih godinu te istaknuo da je ta gradska tvrtka u manje od dvije godine od izazovne financijske situacije došla do pozitivnog poslovanja, rasta kreditnog rejtinga i iznimnog interesa i povjerenja investitora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dokaz je to da su provedene mjere operativnog i financijskog restrukturiranja bile nužne, da su se Holding i Grad Zagreb hrabro i odlučno uhvatili ukoštac s naslijeđenim problemima te da su rezultati jasno i objektivno potvrđeni od strane neovisnih financijskih stručnjaka. Grad Zagreb će i nadalje podržavati Holding u ostvarenju zadanih ambicioznih ciljeva”, zaključio je Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomašević: 'Ova prijetnja o bombi je drugačija. Mogu biti tisuće motiva, a ja se uvijek osjećam sigurno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo