'NE BOJIM SE NIKOGA' / Tomašević kaže da se ne šeta sa zaštitarom po gradu: 'Apsolutno svima u Zagrebu će rasti plaće, samo je pitanje koliko!'

Image
Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Tomašević tvrdi da će Grad Zagreb dati 70 milijuna kuna godišnje za dizanje plaća Zagrepčanima

5.9.2023.
13:02
Davor Puklavec/Pixsell
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovitu konferenciju za medije utorkom, pri čemu je komentirao najavu Gradske uprave da će uvesti najviše zakonom dopuštene stope poreza na dohodak, tako da Zagrepčane od Nove godine čeka minimalno povećanje plaće od svega nekoliko eura.

“Porezno opterećenje će svima biti manje”, rekao je Tomašević i dodao da će Grad dati 70 milijuna kuna godišnje za dizanje plaća Zagrepčanima. Kaže i da Grad pomaže građanima na način da u zadnjih godinu dana nisu rasle cijene komunalnih usluga ni vode, iako je sve otišlo gore. “Pokušavamo to apsorbirati kroz gradski proračun”, rekao je, objašnjavajući da se ne može rješavati dizanjem cijena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Apsolutno svima u Zagrebu će rasti plaće, samo je pitanje koliko”, ustvrdio je Tomašević.

Image
MINIMALNE POVIŠICE /

Zagrepčani, jeste li svjesni što se sprema? Uskoro ćete plaćati najviši porez na plaće u državi

Image
MINIMALNE POVIŠICE /

Zagrepčani, jeste li svjesni što se sprema? Uskoro ćete plaćati najviši porez na plaće u državi

Ne boji se nikoga

Tomašević je rekao i da se po gradu kreće bez zaštitara i da se ne boji nikoga. Govoreći o tome što misli o mjerama Vlade kojima će ponovno pokušati pomoći građanima, Tomašević kaže da očekuje, kao i svi gradovi, da se nastave subvencije za električnu energiju za gradske ustanove i poduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se da neće rasti cijene struje do kraja ove godine, a ni sljedeće, te je rekao da Grad stalno traži načine da se nosi s inflacijom kojoj najviše pridonose privatni poslovni subjekti neopravdanim dizanjem cijena.

Najavio je dizanje imovinskog cenzusa vezanog za javni prijevoz, zbog čega bi još oko 20.000 ljudi trebalo dobiti besplatni javni prijevoz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Tomašević tvrdio da je situacija sa štakorima prenapuhana. Građani uzvraćaju, a mi smo provjerili situaciju na terenu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo