'nije partnerski' / Tomašević: 'Ja ne znam što SDP hoće. Neću dopustiti da me se uvlači u unutarstranačke obračune'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kaže i da nije moguće smijeniti šefa skupštine dok traje sjednica

12.9.2022.
15:03
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o prekidu suradnje sa SDP-om. Kako je rekao ranije za RTL, i ovaj je put ponovio da je za sve saznao iz medija te kako to nije ni partnerski ni korektno ponašanje.

Kažu da su razvrgnuli suradnju i zbog odluka kao što je zaduženje za koje gradska skupština treba izglasati suglasnost, koja je došla devet minuta prije početka Gradske skupštine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim pitati predsjednika gradske organizacije, zašto je on glasao da se to uvrsti u dnevni red? Glasao je zato što smo se tako dogovorili", govori.

Ističe i da je sjednica trajala dva dana jer su se tako dogovorili, kako bi o svemu u miru razgovarali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže i da nije moguće smijeniti šefa skupštine dok traje sjednica.

Image
lavina reakcija /

Kredit od 240 milijuna kuna razorio koaliciju Tomaševića i SDP-a? Ovo su detalji zaduženja na 11 godina

Image
lavina reakcija /

Kredit od 240 milijuna kuna razorio koaliciju Tomaševića i SDP-a? Ovo su detalji zaduženja na 11 godina

"U četvrtak je nakon što je ta točka uvrštena Odbor za financije imao sjednice, predsjednica mu je iz SDP-a, na Odboru za financije je taj kredit jednoglasno usvojen. To da se plasira ta teza da taj prijedlog nije usvojen nije točno. Baš ništa nije točno. Ja neću dozvoliti kao gradonačelnik Zagreba da me se uvlači u unutarstranačke obračune drugih stranaka. Neću dozvoliti da se točke iz grada koriste za unutarstranačke obračune. Ja očekujem da zastupnici sukladno svojoj savjesti glasaju o njima, ako smatraju da su točke u interesu za Grad Zagreb, a ako to ne smatraju, za sebe će preuzeti odgovornost zašto je tako", ističe potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuje kako nakon svega više ne zna što zagrebački SDP želi, a o takozvanim "žetončićima" nije htio. Govori da je njih imao Milan Bandić, a on se protiv njega borio.

Objasnio je potom i kredit koji je bio upitan SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radi se o tome da se refinancira postojeće zaduženje, time bi Zagrebački holding mogao doći do zraka, oslobodio bi se novac koji se treba potrošiti na kratkoročne kredite. Ne govorimo samo o novom zaduženju, nego i o normalnom otplaćivanju ogromnog zaduženja koje smo zatekli kad smo došli na vlast", govori pa zaključuje:

"Sigurno neću dozvoliti da me netko ucjenjuje i ostvaruje neke partikularne interese. Ako je cijena toga da me nitko neće ucjenjivati novi izbori, ja sam za nove izbore spreman", navodi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo