Toma za direktora Srbijašuma hoće svog druga po rakiji

Krkobabić minirao i zadržao partijsku busiju

9.3.2013.
8:36
VOYO logo

Predsednik Tomislav Nikolić zatražio je preko funkcionera i ministara vladajuće koalicije da na mesto generalnog direktora "Srbijašuma" postave njegovog kućnog prijatelja Tihomira Murića, s kojim godinama peče rakiju.

Iako je bilo planirano da se ovaj izbor progura na sednici Vlade koja je održana u četvrtak, pokušaj je propao zbog protivljenja lidera PUPS Jovana Krkobabića, kome je ovo javno preduzeće pripalo u podeli partijskog plena posle izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rečima sagovornika Blica iz Vlade, za glavnog operativca u sprovođenju tog plana određen je ministar poljoprivrede Goran Knežević.

"Knežević je na sednici Vlade hteo direktno da predloži Murića za generalnog direktora, potpuno zaobilazeći kadrovsku komisiju Vlade. On je mislio da to nije potrebno jer je predsednik Nikolić već obavio konsultacije sa svim relevantnim ljudima vladajuće koalicije, koji su uslišili njegov zahtev. Međutim, to očigledno nije znao predsenik PUPS, koji je odbio da se o tom zahtevu uopšte raspravlja na sednici Vlade", rekao je sagovornik Blica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, Krkobabić je poručio da će uskoro biti raspisani konkursi za direktore u svim javnim preduzećima i da, ko god želi, može da se prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo