TOLUŠIĆ PRED NOVOM AFEROM: / Prodao atraktivnu parcelu 300 metara od mora, za četiri puta višu cijenu cijenu nego što je naveo u kartici

Image

Supruga ministra Tomislava Tolušića bila je vlasnica građevinskog zemljišta u Privlaci kod Zadra čija je vrijednost u imovinskoj kartici procijenjena na 115.

10.5.2019.
7:18
VOYO logo

Supruga Tomislava Tolušića bila je vlasnica građevinskog zemljišta, 300 metara od mora, u Privlaci kod Zadra, koje je nestalo iz imovinske kartice iako se prema dokumentima novi vlasnik uknjižio tek prije dva mjeseca, doznaje Provjereno NoveTV. Postavlja se pitanje zbog čega je vrijednost parcele prijavljena na samo 115.000 kuna iako su cijene okolnih zemljišta višestruko više.

Livada, veličine 446 četvornih metara, 300 metara od mora u građevinskoj zoni u Privlaci kod Zadra, u vlasništvu Tolušićeve supruge Ane Held, prvi se put u imovinskoj kartici Tomislava Tolušića pojavljuje u srpnju 2017., kada se promijenio njegov bračni status. Dana 11. ožujka 2019. godine, gotovo šest mjeseci nakon što je parcela uklonjena iz imovinske kartice, ovjeren je ugovor o kupoprodaji nekretnine kod zagrebačkog javnog bilježnika, pa se postavlja pitanje zašto je vlasništvo uknjiženo mjesecima kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit Provjerenog ministar Tolušić je rekao da je iz imovinske kartice sve ispisano kada je trebalo. Naknadno je rekao da je parcela prodana u svibnju 2018. godine, iako je u njegovoj imovinskoj kartici iz srpnja te iste godine nekretnina i dalje bila upisana. Tek nekoliko mjeseci kasnije je uklonjena iz kartice.

Opet na meti novinara

I dok je Tolušić u imovinskim karticama upisao vrijednost parcele u visini od 115 tisuća kuna, tvrdi da je prodana za 60 tisuća eura (oko 450.000 kuna), što je daleko više od procijenjene vrijednosti. Tolušić tvrdi da je procjenu napravio prema tadašnjoj cijeni sličnih parcela na tom području, pa ispada da su tržišne cijene u manje od godine dana skočile 400 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić je ovih dana na meti novinara zbog toga što je u imovinskoj kartici upisao kuću veličine 165 četvornih metara, iako podaci iz katastra pokazuju da je stvarna veličina kuće 330 četvornih metara. Kuću je gradila tvrtka Građevinarstvo Horvat koja je radila i za županiju u kojoj je Tolušić svojedobno bio župan, pa se nagađa o mogućem sukobu interesa. Osim toga, u imovinskoj kartici propustio je spomenuti još jednu kuću od 120 kvadrata, koja se nalazi na istoj čestici.

Image
TOLUŠIĆ IZGUBIO TAKT NAKON PITANJA NOVINARKE: /

Iživcirala ga uporna pitanja o nekretninama iz imovinske kartice

Image
TOLUŠIĆ IZGUBIO TAKT NAKON PITANJA NOVINARKE: /

Iživcirala ga uporna pitanja o nekretninama iz imovinske kartice

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo